У Запорізькій області обмежили рух вантажівок: подробиці

На Запоріжжі обмежили рух великовантажів.

На Запоріжжі обмежили рух великовантажів. Фото: pixabay.com

Транспорт та інфраструктура
11 липня 21:16

У Запорізькій області ввели обмеження на пересування габаритних транспортних засобів у денний час.

Цього вимагають Закони України "Про дорожній рух" та "Про автомобільні дороги" та постанову КМУ № 879 "Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування". Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції у Запорізькій області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, кожен день при температурі повітря понад +28° забороняється виїжджати на дороги автомобілям, маса яких більше 24 тонн або навантаження 7 тонн на одну вісь. При температурі +28 ° дорожнє покриття нагрівається вище +40 ° градусів. Рух вантажівок за таких умов призводить до руйнування асфальту.

Заборона діє з 10:00 до 20:00. З 20:00 до 10:00 рух вантажного транспорту буде дозволено.

Перечекати спекотного періоду водії можуть на майданчиках для тимчасової стоянки у смугах відведення автомобільних доріг та біля об'єктів дорожнього сервісу.

На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлені відповідні дорожні знаки, що забороняють, та інформаційні щити.

Про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків поінформували про відповідні органи виконавчої влади та асоціацію автомобільних перевізників.

Обмеження не застосовуються для транспортних засобів, що використовуються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, вантажів, що швидко псуються, живих тварин і птахів, військових вантажів, товарів подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони та інше.

Умови та тимчасові обмеження переглядатимуться залежно від прогнозованої та фактичної температури повітря.

Зазначимо, що обмеження за часом встановлюватимуться залежно від районування території України та з урахуванням дії комендантської години.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах