Зеленський під час візиту у Запоріжжя розказав, як можна повернути ЗАЕС

 Зеленський під час візиту у Запоріжжя розказав, як можна повернути ЗАЕС.

Зеленський під час візиту у Запоріжжя розказав, як можна повернути ЗАЕС. Фото: t.me/energoatom_ru

Події
02 вересня 17:08

Сьогодні, 2 вересня, під час візиту до Запоріжжя президент України Володимир Зеленський розказав про перспективи повернення Запорізької атомної станції під контроль України і дії міжнародної спільноти, щодо здійснення цього кроку.

Під час брифінгу президента України запитали про оцінку міжнародного тиску на Росію щодо повернення Запорізької АЕС під контроль України. За його словами, зараз можливі лише політичні кроки, які поки що не дали результатів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зеленський заявив про важливість контролю України над станцією з огляду на безпеку, зазначивши, що військовий шлях є небезпечним. Він також повідомив, що директор МАГАТЕ Рафаель Гросі цього тижня відвідає ЗАЕС, а згодом приїде до Києва для обговорення подальших заходів з безпеки.

Зеленський підкреслив важливість присутності представників МАГАТЕ на станції, оскільки це дає можливість отримувати хоча б часткову інформацію про стан об’єкта і контролювати рівень безпеки.

За його словами, Гросі привезе з собою нові пропозиції щодо посилення контролю, які будуть детально обговорені під час зустрічі в Києві. Президент зазначив, що Україна продовжує наполягати на політичному вирішенні питання і на всіх міжнародних майданчиках активно працює над цим питанням.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах