В Україні ввели електронний рецепт на антибіотики

В Україні ввели електронний рецепт на антибіотики.

В Україні ввели електронний рецепт на антибіотики. Фото: freepik.com

Події
01 серпня 2022 15:30

Із 1 серпня в Україні ввели електронний рецепт на антибіотики, але у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ перехід на е-рецепти відбуватиметься поступово.

Як повідомили у МОЗ, під час перехідного періоду видавати електронні рецепти на антибіотики будуть лише ті заклади охорони здоров'я, які вже працюють із електронною системою. Інші продовжать виписувати паперові рецепти. Купити антибіотики за електронним рецептом також можна буде не в усіх аптеках.

Цей перехідний період триватиме до кінця року. За цей час медичні та аптечні установи повинні будуть підготуватися до повноцінного переходу на продаж рецептурних препаратів виключно за електронним рецептом. Для цього вони мають обрати медичну інформаційну систему та зареєструватись в Електронній системі охорони здоров'я. Після цього буде повний запуск електронного рецепту на антибіотики, але рішення ухвалять з урахуванням ситуації в країні.

Нагадаємо, що спочатку електронні рецепти мали запровадити з квітня 2022 року. Це нововведення має вирішити проблему неконтрольованого використання антибіотиків.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах