Активістка Тетяна Кумок розповіла, як її сім'ю у Мелітополі викрали окупанти

Викрадена у Мелітополі активістка Тетяна Кумок розповіла, як до неї ставилися

Викрадена у Мелітополі активістка Тетяна Кумок розповіла, як до неї ставилися - фото: facebook.com/PinkPantherWedding

Події
22 березня 2022 13:37

Ми писали, що вчора сім'ю засновника медіахолдингу "МВ" у Мелітополі викрали окупанти та вивезли у невідомому напрямку. Викраденими були Михайло Кумок, його дружина та донька – громадянка Ізраїлю Тетяна Кумок. Дівчина розповіла, як ставилися до неї викрадачі і що взагалі від них хотіли.

Тетяна повідомила, що на допиті з представниками так званої "військово-цивільної адміністрації" пробула кілька годин. Її не били, спілкувалися ввічливо і навіть запропонували воду чи каву.

За її словами, окупанти зайняли будівлю редакції "МВ", яка знаходиться поряд із мерією. До директора звернулися росіяни та сказали, що працювати треба на них. До співробітників почали приходити додому із пропозицією про співпрацю. Вчора вранці двох журналістів та випускаючого редактора відвезли у невідомому напрямку.

Після цього під'їзд засновника медіахолдингу з'явилися озброєні люди. Чоловік зателефонував доньці і вже через 5 хвилин зв'язок із ним та з мамою обірвався. Окупанти обманним шляхом змусили жінку показати квартирі, де живе їхня дочка, і в результаті викрали її.

- Мама стукала в двері і говорила: "Таня, будь ласка, відчини, вони просто хочуть з тобою поговорити. Уперше я не відчинила. Потім три озброєні солдати повели маму в машину і повернулися з ключами. Ззовні двері відчинити не вийшло, - розповідає Тетяна.

Після цього вони знову привели маму, щоб та переконала дочку відчинити двері, інакше її виламають.

У результаті всю сім'ю викрали та відвезли до будівлі райадміністрації до окупантів.

Дівчина попередила, що вона громадянка Ізраїлю та її батько. У неї питали, чий медіахолдинг, хто веде облікові записи. Запропонували працювати у якомусь проросійському виданні. Тетяна відмовилася, але її змусили підписати документ, що вона не займатиметься екстремістською діяльністю, а також виходитиме та організовуватиме мітинги ні онлайн, ні офлайн у Мелітополі. Ще був документ про відміну займатися політичною діяльністю, але вона відмовилася його підписувати, бо не розуміє про що він.

У результаті сім'ю та журналістів відпустили. За словами Тетяни, з татом все нормально, а у мами тяжкий емоційний стан.

- Моя думка - мене та маму захопили вчора як заручників, щоб чинити тиск на тата, одного з власників медіахолдингу МВ, та отримати доступ до ресурсів холдингу На сьогодні редакція МВ повідомила про припинення діяльності сайту, через небезпеку для життя співробітників Мене, тату і маму не били, не ображали, з нами просто розмовляли озброєні люди, які назвали лише свої імена. Розмовляли з кожним із нас в окремій кімнаті, – повідомила дівчина.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах