Верховна Рада заборонила російську музику в медіа та громадських місцях

Верховна Рада заборонила російську музику у медіа та громадських місцях

Верховна Рада заборонила російську музику у медіа та громадських місцях - фото: meme-arsenal.com

Події
19 червня 2022 14:58

Народні депутати України проголосували за заборону російської музики у громадських місцях та медіа.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, законопроект підтримали 303 депутати.

Згідно із законопроектом, тепер в Україні буде поняття "національного музичного продукту", а також запровадять програму його підтримки та розвитку.

При цьому заборонять публічне виконання та показ фонограм, відеограм та музичних кліпів з виконанням музичного недраматичного твору з текстом, який виконується співаком чи співачкою, які є чи були у будь-який період після 1991 року громадянином держави-агресора (тобто РФ). Винятком можуть бути колишні громадяни РФ, які на момент смерті були громадянами України та не мали на момент смерті громадянства держави-агресора. Також будуть заборонені пісні та кліпи, які виробили фізичні та юридичні особи, зареєстровані в державі-агресорі.

Буде зроблено перелік музичних виконавців країни-агресора, які засуджують агресію проти України. Механізм її формування ще визначать.

У радіомовленні збільшать частку пісень державною мовою до 40%. А до 75% збільшать добовий обсяг передач державною мовою.

У салонах автобуса буде заборонено музику, звуки фільмів та інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Винятком можуть бути нерегулярні перевезення, де можна включити музику за згодою пасажирів. Також у навушниках пасажири слухати музику зможуть.

Щодо таксі, то без згоди пасажирів включити музику там теж буде заборонено.

Зазначимо, що також Верховна Рада заборонила книги та іншу поліграфічну продукцію з РФ, окупованих нею територій та Білорусі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах