В Україні вирішили випустити деяких ув'язнених – подробиці

В Україні вирішили випустити деяких ув'язнених –

В Україні вирішили випустити деяких ув'язнених – фото: president.gov.ua

Події
28 лютого 2022 13:12

У сьогоднішньому виступі Володимир Зеленський заявив, що ухвалено непросте рішення – випустити деяких українських в'язнів.

За словами президента, з морального погляду – це непросте рішення, але воно корисне з погляду нашого захисту.

- В умовах військового стану учасників бойових дій, українців із реальним бойовим досвідом буде звільнено з-під варти та зможуть компенсувати свою провину у найгарячіших точках війни. Ще з деяких людей, учасників АТО, буде знято всі санкції. Ключове зараз – оборона, – повідомив Зеленський.

Після цього Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова заспокоїла українців та повідомила, що це буде не "масова акція" – кримінал не заполонить міста.

- Кожен із звільнених має значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-2015 роках. Усі вони є затятими противниками "русского мира", а один взагалі автор відомої пісні українських уболівальників про головного агресора. По кожному індивідуально оцінено всі ризики та визначено механізми контролю за ними, – сказала Ірина Венедиктова.

За її словами, в Україні є достатньо воїнів. За два тижні мобілізовано майже 100 тисяч громадян. Але захищати батьківщину – це обов'язок, а й право.

- І коли стоїть питання про збереження державності та майбутнє країни – ми вважаємо, що особи, які оступилися, але хочуть захищати рідну землю – заслужили на цей шанс, – каже Генпрокурор.

Крім того, оскільки українська армія потребує матеріальної підтримки, то прийнято рішення про зняття арештів та передачу на потреби ЗСУ та Нацгвардії техніки та озброєння, а також пального, вилучених у ході розслідування кримінальних проваджень. Передали вже понад 10 тисяч тонн пального, бронетехніку та зброю.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах