В Україні курсантів МВС залучать до патрулювання вулиць

В Україні курсантів МВС залучать до патрулювання вулиць.

В Україні курсантів МВС залучать до патрулювання вулиць. Фото: npu.gov.ua

Події
01 грудня 2022 19:27

До патрулювання вулиць в Україні планують залучити курсантів вищих навчальних закладів МВС.

Про це розповів Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону. Він зазначив, що через відключення світла кількість патрулів на вулиці у темний час доби змушені збільшувати вдвічі. Це стосується як автомобільного, так і пішого вбрання поліції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оскільки людей не вистачає, доводилося залучати сили добровільних формувань територіальних громад, які приєднувалися до патрулювання з поліцейськими. Тепер же ухвалили рішення залучити і курсантів вишів, підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ, які ще не навчаються.

Курсанти допомагатимуть поліцейським під час патрулювання.

Глава МВС також звернувся до водіїв та пішоходів з проханням бути обережнішими на дорогах, оскільки у темний час доби через відключення вуличного освітлення відбувається більше аварій. Пішоходам радять носити світловідбивну стрічку, яку видно на відстані 100 метрів, а при перетині дороги перевіряти, чи помітив їх водій і чи пропускає він їх.

Нагадаємо, з 10 жовтня РФ завдає ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури, через що в Україні виникли проблеми з електропостачанням. Щоб стабілізувати ситуацію, було ухвалено рішення запровадити віялові та екстрені відключення, а також відключати вуличне освітлення. З цієї причини у містах значно збільшилася кількість ДТП.

Крім того, на багатьох перехрестях вимикаються світлофори, тому водії часто порушують ПДР. Патрульні визначили 58 проблемних перехресть, де відбуваються аварії та неможливо регулювати рух без світлофора. Їх відключатимуть не одразу. Якщо деякі світлофори з цієї кількості будуть відключені від живлення, то на ці місця виїжджатиме наряд патрульної поліції, який регулюватиме перехрестя в ручному режимі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах