У Запорізькій області людей просять не ходити на цвинтарі у поминальні дні

У Запорізькій області людей просять не ходити на цвинтарі у поминальні дні

У Запорізькій області людей просять не ходити на цвинтарі у поминальні дні - фото - Pixabay.com

Події
30 квiтня 2022 12:46

У Пологівському районі у місцях ведення активних бойових дій заборонили відвідувати цвинтарі у поминальні дні – 1-3 травня. Загалом усіх мешканців Запорізької області просять утриматись від походів на цвинтарі.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Через підступність ворога людям небезпечно збиратися великими групами, бо окупанти можуть завдати по таких місцях удару. Тому, якщо є можливість, обласна влада рекомендує жителям Запорізької області утриматися від походів на цвинтарі. По районах обмеження такі:

  • У Пологівському районі у місцях ведення активних бойових дій відвідування кладовищ заборонено;
  • У Бердянському, Мелітопольському, Василівському районах з організацією відвідування цвинтарів необхідно уникати скупчення людей;
  • У всіх районах області для здійснення традиційних ритуалів рекомендують дочекатися більш спокійної ситуації в країні та утриматися від скупчень людей.

- Ще раз наголошуємо, що така рекомендація пов'язана із ситуацією, що склалася на території нашого регіону. У зв'язку з обстрілами з боку окупаційних військ Росії та можливими вибухами перебування на кладовищах може бути небезпечним. Крім того, нагадуємо, що на території регіону нерідко трапляються вибухонебезпечні предмети, що маскують під звичайні речі. Не чіпайте їх та повідомляйте про знахідки у відповідні служби, – повідомляють у ЗОВА.

Нагадаємо, у Запорізькій області продовжили комендантську годину на 1 травня. Він буде не з 21:00, а з 17:00.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах