У Мелітополі окупанти викрали директорів шкіл, які не хотіли співпрацювати

У Мелітополі окупанти викрали директорів шкіл, які не хотіли співпрацювати

У Мелітополі окупанти викрали директорів шкіл, які не хотіли співпрацювати - фото freepik.com

Події
01 квiтня 2022 16:42

У Мелітополі окупанти викрали трьох директорів шкіл після того, як ті написали заяви на звільнення.

Як розповіла уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова, окупанти ухвалили розпочати навчальний процес у школах Мелітополя російською мовою та за російською програмою. Старт навчання має бути нібито з 4 квітня. За словами Денисової, так рашисти хочуть змусити дітей залишатися в місті, щоб у разі настання ЗСУ використовувати їх як живий щит.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ми вже писали раніше, що всі директори мелітопольських шкіл відмовилися працювати з ворогом та написали заяви на звільнення. У відповідь на це самопроголошена "мер" Мелітополя галина данильченко наказала російським військовим вигнати з міста "неслухняних адміністраторів шкіл".

Після цієї заяви данильченко додому до трьох директорів шкіл прийшли окупанти. Вони викрали жінок і увезли невідомо куди. Відомі імена викрадених – Анжеліна Коваленко, Олена Галацан та Людмила Чугай.

- Захопленнями заручників російські бойовики грубо порушують статті 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статті 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та статті 5 Європейської конвенції з прав людини, – сказала Денисова.

А акт примусу до навчання окупантами та втручання в освітній процес є прямим порушенням права на культурну та національну ідентичність, гарантованого статтею 29 Конвенції ООН про права дитини, та права на освіту відповідно до статей 24 та 94 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Людмила Денисова звернулася до Комісії ООН з розслідувань порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та злочинів проти людства Росії в Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах