У якому стані 12-річна дівчинка, яка постраждала під час вибуху у Запорізькій області

У якому стані 12-річна дівчинка, яка постраждала під час вибуху у Запорізькій області -

У якому стані 12-річна дівчинка, яка постраждала під час вибуху у Запорізькій області - фото: facebook.com/DSNSZP/

Події
19 квiтня 2022 17:00

До Запоріжжя привезли 12-річну Софію, яка постраждала під час вибуху у Пологах. Виявилося, що це вже другий вимушений переїзд сім'ї. У 2014 році Фомкіним через війну довелося покинути будинок на Донеччині, а тепер – у 2022 – і в Запорізькій.

Як розповіли у прес-службі ДСНС Запорізької області, 15 квітня майже опівночі у Пологах були чергові вибухи. У будинку, де жила сім'я – мама, Софія та її молодший брат, пошкоджено стелю. Тоді й постраждала дівчинка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Майже дві доби дитині не могли надати повноцінної медичної допомоги. Вчора, 18 квітня, її вдалося забрати із Полог до Запоріжжя.

Директор Обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко повідомив, що дівчинку було травмовано ударною хвилею. У неї струс внутрішніх органів. Вона у свідомості, скаржиться на біль у животі, пише Укрінформ.

Цю ніч Софія провела у відділенні реанімації, але зараз вона вже у хірургії.

Мама дівчинки згадує, що тієї ночі сім'я збиралася лягати спати, оскільки закінчилася тривога. Але стався вибух. Жінка сказала дітям бігти до коридору, але Софія не встигла і її буквально викинуло в коридор. Вона вдарилася.

Сім'я звернулася до місцевої лікарні, але та захоплена російськими окупантами. Вчора дитину вдалося доставити до Запоріжжя рятувальникам ДСНС.

Мама дівчинки Дар'я просить допомоги у людей на базові потреби під час лікування доньки та на побутовий мінімум, який буде потрібно для відновлення після повернення будинків. Якщо у вас є можливість допомогти сім'ї, то ви можете переказати фінансову допомогу мамі дівчинки – Дар'ї Сергіївні Фомкіній – 5167 8032 1204 8313.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах