Сьогодні планується евакуація людей з "Азовсталі" у Маріуполі

Сьогодні планується евакуація людей з "Азовсталі" у Маріуполі -

Сьогодні планується евакуація людей з "Азовсталі" у Маріуполі - фото: t.me/polkazov

Події
29 квiтня 2022 10:28

Сьогодні, 29 квітня, планується операція з виведення цивільного населення з території маріупольського заводу "Азовсталь".

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Офіс президента Володимира Зеленського. Також така інформація з'явилася і в офіційному Telegram-каналі Маріупольської міськради. Більше подробиць не повідомляють.

Міністр із реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук також повідомила, що з'явилася надія евакуювати цивільних із "Азовсталі". Вчора, 28 квітня, вона повідомила, що починають готувати гуманітарну операцію. Це питання також обговорили із Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем.

Ще відомо, що до Запоріжжя виїхала координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані. Про це вона сама повідомила учора у Twitter. За її словами, вона їде до Запоріжжя на прохання Генсекретаря ООН, щоби підготуватися до евакуації з Маріуполя.

У Запоріжжя їде координаторка системи ООН в Україні Оснат ЛубраніУ Запоріжжя їде координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані

Нагадаємо, росіяни атакують протибункерними бомбами та артилерією військовий польовий шпиталь на території заводу "Азовсталь". Частина приміщення вже завалилася – зокрема операційна. Є загиблі та поранені. Надавати медичну допомогу пораненим громадянським та захисникам тепер неможливо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах