Скандал із консервами в АТБ: у міськраді Запоріжжя спростували, що це гуманітарка

Скандал із консервами в АТБ: у міськраді Запоріжжя спростували, що це гуманітарка - фото із соцмереж

Скандал із консервами в АТБ: у міськраді Запоріжжя спростували, що це гуманітарка - фото із соцмереж

Події
08 квiтня 2022 12:48

Днями у Запоріжжі спалахнув скандал через те, що в супермаркетах АТБ побачили польські консерви без українського опису. Містяни запідозрили, що це може бути продаж гуманітарної допомоги. На скандал відреагували і в АТБ, і у міськраді Запоріжжя.

Як повідомив в.о. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв, у відповідь на запит керівництво "АТБ-Маркет" офіційно спростувало інформацію про торгівлю гуманітарною допомогою. На полицях супермаркетах справді з'явилися консерви "Туристичні", які виготовлено у Польщі. Але це не гуманітарна допомога.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

АТБ купив ці консерви на основі укладених договорів для безперебійного забезпечення населення продуктами за умов воєнного часу. А під час війни, коли неможливо швидко купити продукцію в упаковці з написами українською, торгові мережі мають право продавати продукти, де на етикетках інформація написана не державною мовою.

Гендиректор корпорації АТБ Борис Марков також написав на своїй сторінці у Facebook, що вони зараз додатково імпортують товари з Польщі, країн Балтії, Туреччини, Чехії, Італії тощо.

- Ці товари, як і решта імпортів, ми закуповуємо у наших західних партнерів-виробників і поставляємо безпосередньо до наших магазинів. До речі, так чинять усі великі оператори роздрібного ринку, які займаються власним імпортом. Ці додаткові товари ми імпортуємо та реалізуємо без відповідного маркування для максимально швидкого постачання на полиці наших магазинів. Такий прискорений механізм сьогодні, в умовах воєнного стану, дозволяє чинне законодавство та регулює відповідну постанову Кабміну, – написав Марков.

Роз'яснення від АТБ - фото: Tg-канал Анатолія КуртєваРоз'яснення від АТБ - фото: Tg-канал Анатолія Куртєва

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах