Привозять техніку, обстрілів удвічі більше: яка ситуація у Запорізькій області на 19 червня

Привозять техніку, обстрілів удвічі більший: яка ситуація у Запорізькій області на 19 червня

Привозять техніку, обстрілів удвічі більший: яка ситуація у Запорізькій області на 19 червня - фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
19 червня 2022 10:08

Почалася 116-та доба повномасштабної військової агресії РФ в Україні. Яка ситуація у Запорізькій області – розповіли у Силах оборони Запорізького краю.

Так, протягом доби окупанти активних бойових дій не проводив. Вони перегрупувалися, захищали вже захоплені території та стріляли по позиціях наших військ.

У Силах оборони кажуть, що російські війська продовжують зосередження бойової техніки та особового складу на певних напрямках. Ймовірно, вони готуються до активних бойових дій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Дніпрорудному (Василівський район) на території двох підприємств відзначається скупчення військової техніки супротивника. У Василівці на території військкомату противник розвантажував велику кількість великокаліберної зброї та боєприпасів до неї. У населеному пункті Пришиб (Василівський район) зафіксовано прибуття військової техніки.

Крім того, за добу зафіксовано збільшення кількості колон техніки супротивника з Криму у напрямку Мелітополя.

Окупанти продовжують обстрілювати і громадянську інфраструктуру. За минулі дні на території Запорізької області зазнали обстрілів: села Червоне та Новоданилівка, а також місто Гуляйполе. Порівняно з минулим часом кількість таких обстрілів зросла вдвічі.

За добу зафіксовано 32 обстріли позицій підрозділів українських військ упродовж лінії зіткнення в районі населених пунктів: Кам'янське, Новопіль, Залізничне, Оріхів, Червоне, Темування, Зелене Поле, Полтавка, Новоселівка, Мала Токмачка, Новоданилівка й Ольгівське.

Малу Токмачку супротивник обстріляв з РСЗВ «Град», а біля населених пунктів Ольговське та Ненудне відбулися бойові зіткнення з ворожими диверсійно-розвідувальними групами.

У місті Василівка військовослужбовці Росії, забрали главу "Помісної церкви євангельських християн-баптистів міста Василівка" та відвезли у невідомому напрямку.

Також окупанти перешкоджають виїзду мирних людей на підконтрольну Україні територію. Натомість вони грабують їх, а також приватні підприємства та держустанови. У Більмаку окупанти забрали у місцевого жителя автомобіль Ford Sierra.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах