Президент розповів, якими мають бути гарантії безпеки для України

Президент розповів, якими мають бути гарантії безпеки для України

Президент розповів, якими мають бути гарантії безпеки для України - фото: president.gov.ua

Події
30 квiтня 2022 15:34

Президент України розповів, якими мають бути гарантії безпеки для країни. Згідно цього документу, реакція гарантів повинна бути у першу ж добу після нападу.

Як розповів Володимир Зеленський в інтерв'ю польським журналістам, Україна не створює противагу НАТО. Україна вже має досвід і знає, яка зброя працює на полі бою, а яка ні.

- Ми знаємо, як можна превентивно діяти, щоби ворог не захопив твою територію. Ми точно знаємо, що потрібно зробити в кожному місті тієї чи іншої держави, щоби ворог не заходив у міста і не окупувував. Ця методичка "Як воювати за свою державу і не втратити суверенітет" (а не проти когось), я вважаю, у нас є. Саме тому, що у нас війна і ми втратили багато людей та містечок, – сказав Зеленський.

За його словами, поки що ми не бачили як працює НАТО і як захищає країну-учасника, тому що таких випадків не було (і президент сподівається, що не буде). Тому НАТО та гарантії безпеки для України він не порівнює та умови не дублює.

Зеленський повідомив, що достеменно знає, які гарантії потрібні для України. Найголовніше – це люди та терміни. Гарантії безпеки мають бути за формулою "люди-години". Тобто життя людей залежить від термінів надання допомоги. За словами президента, представники не повинні "10 днів вирішувати, 4 тижні надсилати, ще 8 тижнів аналізувати".

Робоча назва гарантій для України – U-24 (United-24). Тобто країни-гаранти повинні ухвалити рішення протягом першої доби і в цих рішеннях заздалегідь прописується конкретика на рахунок того, що наступного дня держава має отримати: які санкції, коли вони вводяться. Буде розроблено великий пакет, і він буде прописаний. Щоб країни, котрі захочуть нападати, одразу чітко знали, що їм буде за це.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах