Під Запоріжжям заарештували цистерну російського метилового спирту

Під Запоріжжя арештували цистерну російського метилового спирту.

Під Запоріжжя арештували цистерну російського метилового спирту. Фото: dbr.gov.ua

Події
15 червня 2022 18:00

На Запоріжжі правоохоронці виявили залізничну цистерну з метиловим спиртом, власником якої є Росія.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, зараз перевіряються посадові особи поста "Центральний" Запорізької митниці ГМС, які могли сприяти незаконному імпорту паливно-мастильних матеріалів із країни-агресора.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В рамках кримінального провадження перевіряється ймовірність, що митники діяли на користь невстановлених українських комерційних структур.

Встановлено, що російське підприємство залізницею транспортувало в Україну 65 тонн антидетонаційної присадки автомобільних бензинів. Насправді фактично в нашу країну ввозився метиловий спирт, який є підакцизним товаром. Жодних встановлених платежів до бюджету не надійшло.

Суд наклав арешт на цистерну із продукцією. За ініціативою ДБР вантаж орієнтовною вартістю 2,5 мільйона гривень вилучено на користь безпеки держави і буде передано до АРМА.

Триває досудове слідство за незаконне транспортування з метою збуту підакцизних товарів хороших і за зловживання службовим становищем. Санкція статей передбачає до 6 років ув'язнення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах