Окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС – розвідка

Окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС – розвідка

Окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької АЕС – розвідка - фото: https://t.me/energoatom_ua

Події
03 червня 2022 12:04

У Головному управлінні розвідки МО України заявили, що на Запорізькій АЕС склалася критична ситуація щодо забезпечення стабільної та безпечної роботи станції. Вже практично немає запчастин та витратних матеріалів.

За даними ГУР, під час захоплення станції один із снарядів, які випускали окупанти, розірвався біля енергоблоку. В результаті стався витік олії. Пошкодження вдалося відремонтувати, але персоналу довелося залити в контур вже відпрацьовану олію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зараз на станції працюють вахтовим методом – по одному тиждню. Там діє суворий пропускний режим. У кожної чергової зміни вилучають практично всі особисті речі, а особливо телефони.

Окупаційні війська, які охороняють об'єкт, здебільшого розміщені у готелі «Україна» та у приміщеннях профілакторію станції. Також військові займають квартири евакуйованих громадян.

Окупанти вивчають можливість підключення станції до енергосистеми РФ, але це поки що технічно неможливо.

В Енергоатому офіційно заявляють, що сьогодні існує лише один сценарій – це стабільна та надійна робота ЗАЕС в енергосистемі України. На даний момент відключення неможливе ні з технічного, ні з безпечного, ні з економічного, ні з політичного погляду. Щоб відключення ЗАЕС не відбулося, працівники під тиском, ризикуючи життям і здоров'ям, виходять на роботу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах