Яка ситуація у Запорізькій області на 29 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 29 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 29 травня - фото: unn.com.ua

Події
29 травня 2022 09:24

Почалася 95 доба повномасштабного збройного вторгнення РФ в Україну. Розкажемо, яка ситуація у Запорізькій області на 29 травня.

Як повідомили у Силах оборони Запорізького краю, учора активних бойових дій із боку супротивника не фіксувалося. Окупанти намагаються утримати зайняті позицію та не допустити подальшого просування наших військ, йде інженерне обладнання позицій.

При цьому по всій лінії зіткнення супротивник стріляв по наших військах. Він проводив повітряну розвідку з метою виявлення та придушення елементів вогню наших підрозділів, вів контрбатарейну боротьбу. Ворожа армійська авіація діяла поблизу Ольговського.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Основні сили та засоби загарбники продовжують зосереджуватись у районах Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області. Але й спостерігається нарощування сил та коштів у районі Василівка-Пологи. На інших рубежах ведуться стримуючі дії.

Окупанти обстріляли Гуляйполе та село Преображенка. Також ворог обстрілював позиції підрозділів наших військ уздовж лінії зіткнення з усього спектра озброєння в районі населених пунктів: Оріхів, Времівка, Ольговське, Залізничне, Камишеваха, Полтавка, Білогір'я, Гуляйполе, Новомиколаївка, Новопіль, Новосілка, Кам'янське, Степне,

У Малій Токмачці Пологівського району внаслідок артилерійських обстрілів з боку окупантів отримав вогнепально-уламкове поранення. Також там частково пошкоджено виробничу зону, адміністративну будівлю, їдальню для засуджених Оріхівської ВК № 88 та автобус «БАЗ» місцевого жителя.

В Оріхові та селі Преображенка, внаслідок чого було зруйновано два будинки та магазин, шість будинків пошкоджено.

Загарбники зі зброєю увірвалися до Таврійського державного агротехнологічного університету та Мелітопольського педагогічного університету. Вони погрожували співробітникам зброєю і повідомили, що обидва ВНЗ відтепер «об'єдналися», тому викладачі мають написати заяву на перехід до об'єднаного університету або звільнятися. Керувати цим «новим закладом» призначають колишнього викладача Харківського університету внутрішніх справ колаборанта Андрія Чуйкова.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах