Яка ситуація у Запорізькій області на 27 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 27 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 27 травня - фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
27 травня 2022 09:34

Почалася 93 доба повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Яка ситуація у Запорізькій області на 27 травня – розповіли у ЗОВА.

Так, російські війська збільшили кількість обстрілів підрозділів наших військ. Ворог веде повітряну розвідку, обладнає свої позиції. Він посилює угруповання, перекидаючи резервні підрозділи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У першій половині дня 26 травня окупанти обстріляли житловий сектор Комишувахи. Там пошкоджено будинки. Водночас ворог обстрілював село Новояківлівка. Постраждали двоє мешканців та теж пошкоджено будинки.

В Оріхові через артобстріл горіли житлові будинки, гаражі, прибудови, машини. Також пошкоджено вантажний самоскид, знищено близько 400 тонн насіннєвого гороху та два тракторні причепи.

Місто Оріхів продовжує тримати оборону. Його регулярно обстрілюють, але комунальники ремонтують пошкодження, волонтери привозять їжу та ліки, а місцеві жителі відновлюють будинки та стежать за господарством. З початку війни там було пошкоджено понад 200 будинків, а 20 людей загинули через російські обстріли.

Пожежа була і в Гуляйполі – горіла господарська споруда.

Кримські інженери підключили Бердянськ до трьох російських радіостанцій. Окрім цього, в ефірі радіо «Крим» щогодини розповідають новини окупованих територій Херсонської та Запорізької областей, які пропаганди називають звільненими.

Після захоплення відділень Ощадбанку у Бердянську з'явилися чутки, що інші українські банки працюватимуть у місті лише до 1 червня. Проте керівництво фінустанов запевнило, що відділення продовжуватимуть свою роботу, доки буде така можливість.

На своїх пропагандистських ресурсах окупанти обіцяють людям розробити систему субсидій для фермерів, а також створити нову систему податків, постачання продукції та сировини. Ще загарбники повідомляють, що Запорізька та Херсонська області перейдуть на російські автомобільні номери.

- Запорізька обласна військова адміністрація зазначає: наша область житиме лише за українським законодавством та відповідно до багатовікових традицій та культури українського народу, тому будь-які плани загарбників будуть зруйновані. А військові, котрі захищають Запорізький край, додають: виб'ють кожного росіянина з нашої землі, – сказали у ЗОВА.

Раніше ми писали карту бойових дій в Україні 27 травня.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах