Яка ситуація у Запорізькій області на 20 червня

Яка ситуація у Запорізькій області на 20 червня

Яка ситуація у Запорізькій області на 20 червня - фото: facebook.com/110tro

Події
20 червня 2022 09:40

Почалася 117 доба повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Яка ситуація у Запорізькій області на ранок 20 червня – розповіли у Силах оборони Запорізького краю.

Так, активних бойових дій окупанти не проводили. Вони перегрупувалися, утримували раніше зайняті позиції, обстрілювали позиції українських військ. Також вони займалися розосередженням своїх сил, щоб їх не вражали ЗСУ.

За даними Сил оборони, противник продовжує концентрувати техніку та особовий склад у населених пунктах Василівського та Пологівського районів. Він обстрілює населені пункти, що розташовані поблизу лінії розмежування. Ймовірність наступальних дій противника у напрямі населених пунктів Оріхова, Гуляйполе, Каменське найближчим часом низька.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зафіксували рух колони вантажівок у населеному пункті Завітне (Василівський район) у напрямку міста Енергодар. Також зафіксовано рух колони військової техніки та бензовозів із населеного пункту Велика Білозерка (Василівський район) у напрямку населеного пункту Мала Білозерка (Василівський район).

Між населеним пунктом Шевченка (Василівський район) та населеним пунктом Первомайське (Василівський район) у лісосмузі зафіксовано невизначену кількість військової техніки російських військ. У населеному пункті Василівка у будівлі районної державної адміністрації підтверджено розташування «Військової комендатури» супротивника.

Склад БК та місце проживання 120 військовослужбовців Росії зафіксовано у Василівці на території бази "Дорожрембуд". За попередніми даними, у населеному пункті Верхня Криниця (Василівський район) також зафіксовано місце проживання військовослужбовців Росії.

Ще було прибуття великої колони техніки та особового складу супротивника на територію населеного пункту Березівка (Пологівський район).

Зараз на всіх рубежах по лінії розмежування ведуться дії, що стримують. Періодично проходять артилерійські та мінометні дуелі по всій лінії фронту у Запорізькій та Донецькій областях. Російські війська продовжують зосередження бойової техніки та особового складу на певних ділянках, готуючись до активних бойових дій.

Минулої доби на території Запорізької області окупанти обгострювали Гуляйполе, село Залізничне, село Новоданилівка Пологівського району, смт. Степногірськ Василівського району. Надійшло 36 повідомлень про руйнування будинків та квартир громадян, а також об'єктів інфраструктури.

Ще за добу зафіксовано 34 обстріли позицій підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення з усього спектра озброєння в районі населених пунктів: Кам'янське, Новопіль, Залізничне, Оріхів, Червоне, Темування, Зелене Поле, Полтавка, Новоселівка, Мала Токмачка, Бурлац Білогіра, Новодан.

Зокрема, Бурлацьке противник обстріляв із РСЗВ БМ-21 "Град". Селище Малі Щербаки зазнали авіаудару від штурмовиків супротивника Су-25.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах