Яка ситуація у Запорізькій області на 18 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 18 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 18 травня - фото: Vgorode

Події
18 травня 2022 09:27

Почалася 84 доба повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Яка ситуація у Запорізькій області на 18 травня – розповіли у ЗОВА та у Силах оборони Запорізького краю.

Так, суттєвих змін на Запорізькому напрямку за добу не сталося. Російські військові створюють стаціонарні позиції, що нагадують лінію фронту з окопами. Тобто ворог готується до фронтальних боїв. Він хоче утримати зайняті раніше рубежі, веде розвідку та поповнює запаси провізії, амуніції.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог посилює угруповання військ для проведення наступу на лінії Пологи – Оріхів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загарбники вели обстріли позицій українських військ із застосуванням танка, реактивної системи залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів та великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї за такими напрямками: Ольговське, Гуляйпільське, Кам'янське, Новоандріївка, Орехів,.

За даними ДСНС, внаслідок ворожого обстрілу в селі Преображенка Пологівського району горів дах житлового будинку та господарська споруда, а в Оріхові вогнем було охоплено дві господарські споруди.

У Мелітополі більшість магазинів та підприємств не працюють. Місцеві жителі розповідають, що у магазинах, що продовжують свою роботу, продукти російські, а ціни космічні. Особливо важка ситуація із продуктами в навколишніх селах. Гуманітарної допомоги практично немає. Підприємства Мелітополя змушені віддавати 30% прибутку окупантам, інакше їх закривають. Люди у постійному стресі, на вулицях порожньо.

Бази відпочинку в Кирилівці цього року не працюватимуть. На березі моря багато мін, а на території баз відпочинку стоять "Гради".

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя).

Зазначимо, що минулої доби за порушення правил комендантської години в Запоріжжі затримали 38 людей, з них 37 чоловіків і 1 жінка. До регіональних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки передали 4 особи, яким вручили повістки.

За керування у стані алкогольного сп'яніння патрульна поліція склала 1 протокол та вилучила транспортний засіб.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах