Яка ситуація у Запорізькій області на 17 квітня

Яка ситуація у Запорізькій області на 17 квітня - фото

Яка ситуація у Запорізькій області на 17 квітня - фото

Події
17 квiтня 2022 09:46

Почалася 53 доба повномасштабного збройного вторгнення РФ в Україну. Яка ситуація у Запорізькій області на 17 квітня – повідомили у ЗОВА.

Обстановка поки що без змін. Ворог веде обстріли населених пунктів області, використовуючи авіацію, реактивні системи залпового вогню "Град", ствольної артилерії, 120-мм мінометів та великокаліберних кулеметів. Обстріли ведуться за напрямками: Гуляйполе, Новоандріївка, Білогір'я, Червоне, Павлівка, Малинівка, Старомайорськ, Приютне, Кам'янське, Оріхів, Мала Токмачка.

Противник знищує громадянську інфраструктуру, а основні зусилля зосереджує на утриманні позицій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області триває мародерство та насильницькі дії з боку російських військовослужбовців щодо цивільного населення. Ці дії заохочуються їхнім військовим командуванням.

Окупанти брешуть і розповсюджують фейки, що нібито ЗСУ обстрілюють населені пункти Пологівського району. Але це не правда. Таким чином, противник створює пропагандистські матеріали для проросійських ЗМІ.

Вчора, 16 квітня, група ДСНС знищила 2 реактивні снаряди "Ураган" та 20 касетних боєприпасів. Також рятувальники ліквідували кілька пожеж, які виникають внаслідок військових дій.

Так, рятувальники ліквідували пожежу в школі-інтернаті в селі Кам'янське, де внаслідок обстрілів на другому поверсі горіло шкільне приладдя. У місті Пологи внаслідок обстрілів біля п'ятиповерхового будинку було пошкоджено газову трубу з подальшим горінням газу. В іншому місці виникло загоряння господарської споруди.

На Запорізьку АЕС прибула чергова бригада росатомівських "туристів" на чолі з головним інженером Ростовської АЕС Андрієм Горбуновим. У ЗОВА повідомляють, що працівники Енергоатому "направили їх за російським кораблем".

В Енергодарі з'явився новий колаборант – Володимир Ненашев. Він відкрив школу боксу і використав дітей міста в пропагандистських цілях, ще й "на темну". У соцмережі люди пишуть, що зрадник повідомив батьків про тренування з боксу та запросив на нього дітей. А на це тренування він запросив і російські ЗМІ. В результаті діти, що прийшли на заняття, стали учасниками зйомки пропагандистського відео окупаційних.

На окупантському телеграм-каналі опублікували звернення викраденого 6 квітня начальника відділу інформаційних комунікацій Бердянської міської ради Віктора Кузьменка. У ньому він закликає бердянців не чинити опір російським військам.

Вчора під час повітряної тривоги у двох районах Запоріжжя сталася надзвичайна подія – за допомогою ППО було збито дві ворожі ракети. У найближчих будинках вибито скло – від уламків постраждала жінка 29 років. Її доправили до лікарні. За словами медиків, загрози її життю немає.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах