Історія мами пʼятьох дітей, яка поїхала з окупованого Енергодару і відкрила бізнес у Запоріжжі

Історія мами пʼятьох дітей, яка поїхала з окупованого Енергодару і відкрила бізнес у Запоріжжі.

Історія мами пʼятьох дітей, яка поїхала з окупованого Енергодару і відкрила бізнес у Запоріжжі. Фото: energodar.city

Події
03 вересня 15:17

Українські жінки-підприємиці продовжують вражати своєю стійкістю і прагненням розвивати економіку країни навіть у складних умовах війни. Серед них є і багатодітна мати із тимчасово окупованого Енергодару, яка відкрила свою справу у Запоріжжі.

За даними аналітиків Опендатабот, у 2023 році жінки відкрили 154 тисячі нових ФОПів та очолили понад 10 тисяч компаній. Для підтримки і розвитку цих бізнесів існує проєкт Ukrainian Women Entrepreneurs Hub (U&WE Hub), який за два роки допоміг понад 1346 жінкам покращити свої управлінські та фінансові навички.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Серед учасниць програми є багато внутрішньо переміщених осіб, які змушені були покинути свої домівки і релокувати бізнес. Наприклад, матір п’ятьох дітей Людмила Сірко з Енергодару, втративши бізнес через війну, наразі живе у Запоріжжі та завдяки отриманим знанням вже розробила стратегію розвитку дитячого центру.

Людмила Сірко - юристка з Енергодара, яка після окупації виїхала до Делятина, втративши свій бізнес. Вона створила громадську організацію "Сімейне коло / Громадська експертиза" для допомоги переселенцям, відкрила гуманітарний штаб та соціальну їдальню, де працюють ВПО. Переїхавши до Запоріжжя, продовжила підтримувати громади, залучаючи гранти для їх відновлення. Людмила активно допомагає переселенцям та сприяє відновленню деокупованих територій.

Жінка переконана, що провадити свою справу можливо, головне, опанувати себе, щось робити й не соромитися просити про допомогу.

U&WE Hub було започатковано з метою допомогти якомога більшій кількості жінок відкрити власну справу або розширити вже наявну. В умовах воєнного часу був обраний онлайн формат. Так, з’явилось п’ять хабів по Україні - у Києві, Броварах, Чернівцях, Івано-Франківську та Запоріжжі. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах