У "Запоріжжяобленерго" пояснили "несправедливість" графіків відлючень світла

У "Запоріжжяобленерго" пояснили про "несправедливість" графіків відлючень світла.

У "Запоріжжяобленерго" пояснили про "несправедливість" графіків відлючень світла. Фото: pixabay.com

Події
29 серпня 13:20

У Запоріжжі деякі черги відключень світла помічають несправедливий розподіл між чергами. В "Запоріжжяобленерго" пояснили причини таких ситуацій.

За словами черниці ПАТ "Запоріжжяобленерго" Зореслави Цупренко, через наймасштабнішу атаку на об’єкти енергетичної інфраструктури ситуація в об’єднаній системі знову погіршилася. За інформацією Міненерго, ворог завдав ударів по енергооб’єктах у 10 регіонах України, в тому числі в Запорізькій області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що ці обстріли спричинили численні пошкодження електрообладнання як на підприємствах електрогенерації, так і обладнання оператора Укренерго. Внаслідок цього з понеділка було введено стабілізаційні відключення. Обмеження одразу були жорсткими.

Так, у понеділок у Запоріжжі вимикалися одночасно по 4 черги, запроваджувалися аварійні відключення для підприємств. Наразі графіки стали м’якішими, однак відключення все ще залишаються дискомфортними для населення.

Зокрема, у багатьох споживачів постає питання щодо справедливого розподілу графіків відключень. Деякі черги скаржаться на більшу кількість годин без світла.

Цупренко пояснила, що такі перекоси виникають, коли неочікувано впродовж дня вводять більш жорсткі обмеження, тоді ми змушені коригувати ті графіки, які вже є.

- На жаль, не завжди можна додати певні години якійсь іншій черзі, бо вона вже в цей час відключена. Але при укладанні графіків на наступну добу, намагаємося це врахувати, - додала речниця.

В обленерго пояснили, що часті увімкнення та вимкнення електрообладнання призводять до його пошкодження, що ускладнює своєчасне відновлення електропостачання. Через ці поломки потрібен додатковий час та фахівці для ремонту. Це призводить до затримок у графіках відновлення електроенергії. Щоб зменшити тривалість перерв, були скасовані планові ремонтні роботи, а весь наявний персонал залучено до виконання графіків.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах