В Запоріжжі можуть підняти тарифи на вивіз сміття

У Запоріжжі планують збільшити тариф на вивіз сміття.

У Запоріжжі планують збільшити тариф на вивіз сміття. Фото: budport.com.ua

Події
05 серпня 12:37

У Запоріжжі влада планує підняти тариф на вивіз сміття. Повідомляється, що ціни можуть зрости на 15-20%.

Причина в тому, що посадовці пропонують створити окреме комунальне підприємство, яке називатиметься "Управління відходами". Про це стало відомо за результатами засідання постійної комісії з екології міськради Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Варто зазначити, що законом заборонено підвищувати тарифи до завершення воєнного стану та ще півроку після скасування такого стану.

Відомо, що комісія пропонує депутатам виділити 3,8 мільйона гривень на створення нового комунального підприємства "Управління відходами", яке виконуватиме частину функцій нинішнього ТОВ Weltum.

Це підприємство має приватну форму власності, а згідно із законом, управляти відходами повинні саме комунальні підприємства. Кошти, які пропонують виділити на створення КП, будуть використані на придбання оргтехніки, комп'ютерів та меблів для 40 працівників, а також на дві автівки, необхідні для об'їзду абонентів та укладання нових договорів.

Проте ця сума не враховує додаткові витрати на створення підприємства. Попередньо такі витрати призведуть до підвищення тарифу на вивезення сміття на 15-20%. Цікаво, що створення такого КП є вимогою оновленого законодавства, згідно з яким управлінням відходами у містах з населенням понад 500 тисяч осіб має займатись виключно комунальне підприємство.

Очікується, що нове КП запрацює аж з осені 2025 року. А поки що рішення про створення комунального підприємства депутати мають розглянути на наступній сесії, яка відбудеться в серпні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах