Окупанти готуються до нового наступу в Запорізькій області

У Запорізькій області зараз 90 000 росіян і спостерігається приріст.

У Запорізькій області зараз 90 000 росіян і спостерігається приріст. Фото: gettyimages.com

Події
24 липня 12:17

Росія зосередила у Запорізькій області близько 90 000 окупантів і продовжує перекидання своїх військ.

Проте цих сил їй недостатньо для просування, тому на півдні тривають переважно позиційні бої. Про це в ефірі телемарафону розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він зазначив, що у Запорізькій області росіян "досить багато" і постерігається приріст цієї кількості – за останні три тижні додалося ще 2 000.

- Однак наша розвідка говорить, що різких суттєвих змін, які впливали б на зміну характеру бойових дій, немає, і ознак формування наступального угруповання ворога не виявлено, – сказав Лиховій.

Тобто тієї кількості ворожого складу, що є у Запорізькій і Херсонській областях, росіянам не вистачає для наступу кудись далі, ніж ті рубежі, де зараз стоять окупанти, пояснив речник ЗСУ.

Він зазначив, що росіяни не можуть вести активні бойові дії одразу на кількох напрямках. Основна їхня активність наразі зосереджена у Донецькій і Харківській областях, тому на південних відтинках фронту тривають більш позиційні протистояння.

Проте, за його даними, наступне угруповання росіяни поки що не формують.

Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко також заявляв про нарощування військ у Запорізькій області та припускав, що армія РФ може готувати там новий наступ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах