У Генштабі розповіли, чи можна піти служити за контактом в тилові частини чи в ТЦК та СП

У Генштабі розповіли, чи можна піти служити за контактом в тилові частини чи в ТЦК та СП.

У Генштабі розповіли, чи можна піти служити за контактом в тилові частини чи в ТЦК та СП. Фото: oday.ua

Події
21 липня 16:03

Українці можуть оформити контракт на службу і в тилових військових частинах. Однак є нюанси. Детальніше про те, як піти служити в пріорітетну частину, а як в непріорітетну – розповів представник Генштабу.

Як повідомив начальник Головного управління персоналу ГШ Збройних сил України Роман Горба, Головнокомандувачем ЗСУ визначено пріорітетні частини, які потребують першочергового комплектування. Залучення особового складу до них здійснюється першочергово та без додаткових погоджень.

Тобто якщо людина не по контракту, але хоче служити в частині, яка визначена пріорітетною, то вона спочатку звертається до командира цієї частини або до рекрутингового центру. Там він проходить співбесіду та отримує рекомендаційний лист. З ним людина звертається в ТЦК та СП, проходить ВЛК, а потім направляється до батальйону резерву. Там вона зараховується в список особового складу частини та направляється у відрядження до навчального центру мінімум на 30 днів. Після підготовки вже військовослужбовці повертаються до батальйону резерву і з нього направляється для проходження військової служби на ту посаду та до тієї частини, яка надала рекомендаційний лист.

- Ця процедура на 100% працює для пріоритетних військових частин, – підкреслив Роман Горбач.

А як піти служити в тиловій частині?

За словами представника Генштабу, по контакту можна піти служити і до непріоритетних військових частин, до яких входять тилові частини, частини забезпечення, деякі підрозділи охорони, ТЦК та СП. При цьому, можна обрати конкретну частину та посаду.

Але командир такої військової частини не має права видавати рекомендаційний лист без попереднього погодження Генерального Штабу. Таке погодження залежить від того, чи має кандидат спеціальні фахові навички (досвід, спеціальність), які першочергово потрібні у таких частинах.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах