У Запорізькому районі готуються до 1 вересня: в укриттях проводяться ремонтні роботи

У Запорізькому районі готуються до 1 вересня: в укриттях проводяться ремонтні роботи.

У Запорізькому районі готуються до 1 вересня: в укриттях проводяться ремонтні роботи. Фото: zoda.gov.ua

Події
15 липня 12:42

В Михайло-Лукашівській громаді Запорізького району тривають підготовчі роботи до нового навчального року. В укриттях проводяться ремонтні роботи, щоб школярі змогли розпочати навчання офлайн.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, після початку повномасштабного вторгнення освітні заклади Михайло-Лукашівської громади перейшли на дистанційне навчання через відсутність укриттів. Тепер в громаді планують завершити ремонт укриттів, щоб школярі могли повернутися до навчання за партами з першого вересня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що є проєкт на три класи і при успішному їх будівництсві, можливо, школа буде працювати у дві зміни, аби забезпечити навчання 160 учнів за день.

Через відсутність укриття учні Максимівського ліцею протягом минулого навчального року навчалися онлайн. Наразі в громаді розробляють проєкт на будівництво нового укриття для цього закладу.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров додав, що з обласного бюджету та державної субвенції буде придбано два шкільних автобуси для громади, які передадуть вже в серпні. Наразі триває пошук коштів на будівництво укриття для Максимівського ліцею.

Нагадаємо, у Космічному мікрорайоні міста тривають роботи з будівництва підземної школи. Згідно з планами, навчання буде організовано у дві зміни: по 500 учнів у першу та другу зміну відповідно.

Планується, що школа прийматиме учнів зі шкіл №80 та №88 міста. Загальна вартість будівництва становить понад 100 мільйонів гривень, з яких 70% фінансується за рахунок державної субвенції, а 30% – за рахунок місцевих коштів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах