Стало відомо, чому у Запоріжжі погіршується якість мобільного інтернету під час відключень світла

Чому в Запорізькій області під час відключення світла погіршується мобільний зв’язок і якість інтернету.

Чому в Запорізькій області під час відключення світла погіршується мобільний зв’язок і якість інтернету. Фото: pixabay.com

Події
13 липня 12:33

Жителі Запоріжжя та області скаржаться на погіршення якості мобільного інтернету та зв'язку під час відключень світло. Стало відомо, чому так відбувається.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, під час відключень світла навантаження на обладнання операторів мобільного зв’язку та інтернету значно зростає, що призводить до погіршення якості послуг.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заступник голови Запорізької ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Чередніченко пояснив, що під час відключень електропостачання користувачі втрачають доступ до домашнього інтернету і змушені використовувати мобільні мережі для завантаження інформації. Це створює надмірне навантаження на стільниковий зв’язок, яке в кілька разів перевищує його пропускну спроможність.

Щоб продовжувати користуватись домашнім інтернетом під час відключень, він радить перепідключити старі мідні кабелі за технологією PON (технологія пасивних оптичних мереж), що не залежить від електроенергії.

Послугу оптоволоконного інтернету можна замовити у запорізьких провайдерів. Для роботи домашнього інтернету слід заживити роутер від зовнішнього акумулятора або павербанка за допомогою кабеля живлення 9-12 V.

Чередніченко також зазначив, що оператори мобільного зв’язку готові підтримувати роботу мережі автономно протягом 72 годин без світла, використовуючи акумулятори та генератори. Це дозволить забезпечити стабільний зв’язок і доступ до інтернету навіть у випадку тривалих відключень електроенергії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах