Дебати Байдена та Трампа: між кандидатами виникла перепалка через війну Росії проти України

Дебати Байдена та Трампа: між кандидатами виникла перепалка через війну Росії проти України.

Дебати Байдена та Трампа: між кандидатами виникла перепалка через війну Росії проти України. Фото: slovoidilo.ua,

Події
28 червня 15:28

Під час дебатів Джо Байдена та Дональда Трампа між опонентами виникла перепалка з приводу війни Росії проти України.

По-перше, Трамп заявив, що "якби в нас (ред.: у США) був справжній президент, Путін ніколи б не вторгнувся в Україну". Він звинуватив Байдена, що той нічого не зробив, щоб зупинити загибель людей.

На думку Трампа, Байден "заохочував" Росію до війни через вивід військ США з Афганістану у 2021 році.

- Це був жахливий сором, найганебніший момент в історії нашої країни. Коли Путін побачив це, він сказав: "Знаєте що, я думаю, ми зайдемо". Це була його мрія. Я говорив з ним про його мрію. Різниця в тому, що він ніколи б не вторгся в Україну (ред.: за іншого президента США), – додав Трамп.

При цьому Дональд Трамп погодився з тим, що умови Путіна неприйнятні, хоча і ще раз нагадав, що війна б не почалася, якби в Америки "був лідер".

- Він (ред: Джо Байден) дав Україні 200 мільярдів доларів, або навіть більше. Це великі гроші. Кожного разу, коли Зеленський приїжджає в цю країну, він забирає з собою 60 мільярдів доларів. Він (ред: Зеленський) найбільший продавець у світі. І я не критикую його. Лише кажу, що гроші, які ми витрачаємо на війну, ми витрачати не повинні, — відзначив Трамп.

У відповідь на заяви Трампа Байден назвав Путіна військовим злочинцем і що він хоче відновити СРСР. Байден підкреслив, що якщо не зупинити РФ, то нападу зазнають інші країни Європи – Польща, Білорусь, країни НАТО. 

Також під час цих дебатів Трамп заявив, що Байден веде США до третьої світової війни. Він заявив, що через "погану позицію" Байдена "Україна не виграє війну".

- Хочу сказати, що Росія забрала багато земель при Обамі та Байдені. При мені – ні. Путін знав, що зі мною не можна грати. Війна в Україні не мала починатись, а тепер він захопить Україну. Байден завів нас у погану позицію з Україною і Росією. Україна не виграє війну. У них закінчуються люди. Це сумно, вони стільки людей втратили... Через дурні рішення Байдена, – сказав Трамп.

Нагадаємо, президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах