На перезапуск Запорізької АЕС підуть роки, – Галущенко

На перезапуск Запорізької АЕС підуть роки, – Галущенко.

На перезапуск Запорізької АЕС підуть роки, – Галущенко. Фото: t.me/energoatom_ru

Події
18 червня 17:23

Внаслідок російської окупації ситуація на Запорізькій АЕС погіршується, і після повернення під контроль України для її відновлення і перезапуску знадобляться роки.

Мова йде, перш за все, про деградацію обладнання. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час онлайн-засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг 17 червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Галущенко зазначив, що друга проблема – у зв'язку з підривом Каховської дамби є питання, яким чином буде забезпечено ЗАЕС водою, якщо теоретично її запустять. Третя – вийшов термін експлуатації палива..

- Умовно, якщо ми отримаємо станцію, скільки часу треба, щоб її привести в робочий стан і працювати шістьома блоками, оцінити дуже складно. Але, за сьогоднішніми оцінками, це не місяці. На жаль, це роки, – зазначив він.

Зазначимо, що росіяни окупували Запорізьку АЕС наприкінці лютого 2022 року. Відтоді там постійно перебуває особовий склад і військова техніка, яку загарбники зберігають у машинних залах і час від часу виводять на позиції для обстрілу територій Нікопольського району Дніпропетровської області.

На станції працює моніторингова місія МАГАТЕ, яка має стежити за тим, аби АЕС не використовували як військову базу, не атакували станцію та не вели вогонь з неї, а також не переривали зовнішні джерела електропостачання. Однак знеструмлення на АЕС відбуваються постійно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти використовують ударні дрони над ядерними реакторами захопленої Запорізької АЕС. Відповідний відеодоказ отримала українська розвідка.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах