США та Україна підписали 10-річну оборонну угоду: що це означає

США та Україна підписали 10-річну оборонну угоду: що це означає.

США та Україна підписали 10-річну оборонну угоду: що це означає. Фото: president.gov.ua

Події
14 червня 11:55

13 червня президенти Зеленський і Байден підписали безпекову угоду між США та Україною.  Володимир Зеленський назвав це історичним результатом і найсильнішою угодою з Америкою за всі 33 роки незалежності України. 

В угоді міститься юридично зобов'язуюча частина, яка дає документу особливе значення. У ній вказано, що Америка зобовʼязується забезпечувати стабільний рівень підтримки України щороку протягом 10 років – йдеться про ключові аспекти підтримки, зокрема оборонну. 

Америка зобовʼязалася підтримувати Україну і в час війни і у час миру. 

Також співпраця буде і для розвитку нашого оборонного виробництва. Домовленості дозволять створити нові робочі місця і для українців, і для американців – це хороші робочі місця в технологічному оборонно-промисловому комплексі.

Щодо зброї в угоді з Америкою вказано, що США допомагатимуть разом з партнерами в постачанні Україні систем Patriot, а також ескадрилей винищувачів – зокрема, але не виключно F-16. 

Угода безпеки фіксує і підтримку США щодо вступу України в НАТО в майбутньому.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах