У Запоріжжі перейменували вулицю Гагаріна на честь відомого публіциста

У Запоріжжі перейменували вулицю Гагаріна: яка нова назва.

У Запоріжжі перейменували вулицю Гагаріна: яка нова назва. Ілюстративне фото: uk.bn.ua

Події
06 червня 17:16

В Запоріжжі на сесії міської ради вчора, 5 червня, депутати прийняли рішення перейменувати вулицю Гагаріна на вулицю Дмитра Донцова.

Так, у Запоріжжі триває процес перейменування вулиць, провулків та площ, назви яких пов'язані з Росією. На початку повномасштабної війни у Запоріжжі нараховувалося понад 200 урбанонімів (назв вулиць, провулків тощо), пов’язаних з країною-агресоркою, тепер вони поступово зникають.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Майже рік у Запоріжжі збиралися перейменувати вулицю Гагаріна, і от це нарешті сталося.

Варто зазначити, що Дмитро Іванович Донцов - уродженець Мелітополя - український літературний критик, публіцист, філософ, політичний діяч, один із перших керівників Союзу визволення України, головний ідеолог українського інтегрального націоналізму.

Зазначимо, що раніше у міськраді розглядали інші варіанти перейменування вулиці Гагаріна. ЇЇ пропонували перейменувати на честь Юрія Кондратюка, Степана Бандери та героя України Сергія Зорського.

Нагадаємо, що на травневій сесії міської ради депутати прийняли рішення щодо перейменування понад 140 вулиць, площ та провулків у різних районах міста. Повний список по районах читайте тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах