Окупанти щоденно здійснюють близько 400 обстрілів Запорізької області

Окупанти щоденно здійснюють близько 400 обстрілів Запорізької області.

Окупанти щоденно здійснюють близько 400 обстрілів Запорізької області. Фото: zoda.gov.ua

Події
01 червня 13:36

Ще два-три тижні кількість російських обстрілів населених пунктів Запорізької області становила 200-250 за добу, тепер їх близько 400.

Як розповів в інтерв'ю "Главкому" очільник Запорізької ОВА Іван Федоров, ще недавно фіксувалось близько 250 обстрілів на добу, а зараз рідко, коли буває менше, аніж 400. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Зовсім у нас неспокійно. Маю на увазі обстріли підконтрольної Україні частини Запорізької області. Щотижня, на жаль, ми фіксуємо загибель мирних мешканців, щодня є десятки зруйнованих будинків, споруд тощо, - зазначив Федоров.

Федоров наголосив, що змінилася не лише кількість обстрілів, а й вид зброї.

- Якщо раніше накривали область переважно артилерійським вогнем, 70-80% обстрілів, то сьогодні артилерія становить менш як 60%, натомість значно зросла кількість ворожих FPV-дронів, "ланцетів" та й інших видів дронів, якими росіяни обстрілюють нашу область, - розповів голова ОВА.

Федоров вважає, що Запорізька область і лінія фронту на півдні є одним із пріоритетних напрямків для російських загарбників.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах