Перезапуск реакторів на Запорізькій АЕС загрожує потужним викидом радіації

Перезапуск реакторів на Запорізькій АЕС загрожує потужним викидом радіації.

Перезапуск реакторів на Запорізькій АЕС загрожує потужним викидом радіації. Ілюстративне фото: t.me/Klymenko_MVS

Події
29 травня 17:01

Спроба персоналу "Росатому" на окупованій Запорізькій атомній електростанції зробити перезапустити реактори після їхнього знеструмлення, може призвести до потужного радіоактвивного викиду. В результаті такої аварії настануть транскордонні наслідки.

Така ймовірність розвитку подій на тлі знеструмлення на тимчасово окупованій станції підтвердило моделювання, яке розробили спеціалісти Держатомрегулювання. Про це повідомив глава Держатомрегулювання Олег Коріков в етері телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, коли енергоблоки перебувають в холодному стані, температура ядерного палива невисока. І в разі, якщо відбудеться повне знеструмлення, то відбудеться радіоактивний викид, який буде локалізований в межах промислового майданчика Запорізької АЕС.

- Але якщо хтось спробує зробити рестарт енергоблоків - температура палива буде високою, і тоді в цьому ж сценарії ми матимемо викид, який приведе до транскордонних наслідків, - зазначив Коріков.

Раніше стало відомо, що Кремль перезапустить реактори на Запорізькій АЕС, про що МАГАТЕ дізналося від президента Росії, Володимира Путіна.

Також не так давно на станцію вкотре прилетів дрон, внаслідок чого російські соладти, які там базувалися, не пропустили на її територію місію спостерігачів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах