Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі з 27 по 31 травня 2024.
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі цього тижня
Події
27 травня 11:59
Не нудьгуйте вдома: чим зайнятися у Запоріжжі з 27 по 31 травня 2024. Фото: wallpapers.99px

Почався новий робочий тиждень, тому ми, за традицією, збираємо добірку класних заходів. Чим можна буде зайнятися у Запоріжжі у будні дні цього тижня – з 27 по 31 травня – читайте в огляді Vgorode.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заняття по арт-терапії

Заняття по арт-терапії.
Заняття по арт-терапії. Фото: freepik.com

Заняття відбуватимуться по понеділках та середах з 10:00 до 11:00 та призначені для дітей віком від 6 до 11 років.
Ця форма творчого самовираження допоможе вашим дітям виявити свої почуття, емоції та думки шляхом малювання, моделювання та інших творчих активностей.

Крім того, арт-терапія сприяє розвитку важливих навичок, таких як самовираження, самосприйняття, зосередженість та покращення емоційного стану.

Зареєструйтесь у Google-формі та отримайте можливість безкоштовно відвідати заняття з арт-терапії.

Де: Центр розвитку "Дитячі мрії" (вулиця Добролюбова, 13)

Коли: 27 та 29 травня з 10:00 до 11:00

Скільки коштує: безкоштовно

Виставка "Фотоклуб "Запоріжжя. 60 років"

Виставка "Фотоклуб "Запоріжжя. 60 років".
Виставка "Фотоклуб "Запоріжжя. 60 років". Фото: zprz.city

Виставка "Фотоклуб “Запоріжжя”. 60 років" - Туристичний інформаційний центр у місті Запоріжжя, локація для проведення арт-подій, виставка запорізьких фотомитців  Заснований понад півстоліття тому, фотоклуб "Запоріжжя" об’єднав талановитих митців, які живуть та надихаються фотографією.   Саме їхні роботи представлені на виставці "Фотоклуб "Запоріжжя". 60 років".

Тут: найвідоміші роботи запорізьких фотомайстрів - членів фотоклубу та Національної спілки фотохудожників України. Кожна їхня світлина - це ціла історія, тісно переплетена з життям міста Запоріжжя і країни. 

Серед них: Олег Бурбовський, Валерій Кошеленко, Євгеній Ком, Володимир Філонов, Володимир Федоров, Тетяна Аверіна, Катя Клочко, Дмитро Смольєнко, Олексій Красовський, Ігор Лавров, Сергій Лавров та інші відомі митці.

Де: ТІЦ (проспект Соборний, 151).

Коли: щоденно, з 09:00 до 18:00

Скільки коштує: безкоштовно. Телефон для довідок: +38(050) 424 2054

Концерт гурту Ziferblat 

Український гурт Ziferblat, який нещодавно став справжнім відкриттям Нацвідбору, готується вразити своїх прихильників у першому всеукраїнському турі. 20 міст. 20 виступів в різних куточках України. 20 концертів, що поєднають інтелігентну рок-музику й нестримну енергію. Метч стилю, молодості й глибини. Улюблені хіти й нові треки. На нас чекає справжня "Диско-фанко терапія", якої ми всі так потребуємо сьогодні."Любі, вже скоро зустрінемось з вами у першому всеукраїнському турі Ziferblat! Буде світло, сонячно й по-весняному тепло. Попереду — два десятки міст, безліч незабутніх концертів і зустрічей, на які ми так чекаємо. Не пропустіть!", — написали у своєму Instagram учасники гурту.З моменту виходу дебютного альбому "Перетворення" у 2023 році, Ziferblat підкорив серця слухачів й музичного ком’юніті. Гурт став переможцем у категорії "Найкращі нові імена альтернативної музики" Незалежної української премії "Музвар". Восени був номінований аж у трьох категоріях Megogo — "Альтернативний Інді-артист року/-ка року", "Кліп року" та "Альбом року". А на початку 2024 зайняв друге місце у змаганні за право представляти Україну на Євробаченні з піснею "Place I Call Home".

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 28 травня, 18:00

Скільки коштує: 450-850 гривень

Вистава "Дівич-вечір"

Вистава "Дівич-вечір".
Вистава "Дівич-вечір". Фото: concert.ua

"Дівич-вечір" – яскрава сучасна вистава за мотивами роману Лори Каннінгем "Прекрасні тіла". Бурхливий коктейль емоцій та переживань на сцені Запорізької обласної філармонії.

На дівич-вечорі зібралися шестеро подруг – молодих, ефектних та незаміжніх. Привід для зустрічі – вагітність однієї з них. Ну а розмова піде, зрозуміло, про чоловіків. А ще – про те, чого вони всі прагнуть найбільше. Відверті обговорення сягають піку і виходять на рівень інтимних одкровень. Вистава "Дівич-вечір" схожа на американський коктейль: в ній є і вершки, і кола з льодом, і достиглі ягоди. Неповторним доповненням до особливого напою стають мелодії Бетховена і Верді. І ось у образах героїнь ви впізнаєте себе… Спектакль дарує надію та заряджає оптимізмом. Не пропустіть! Мова вистави – українська. Чекаємо на вас!

Де: Запорізька обласна філармонія ім. Глінки

Коли: 29 травня, 17:00

Скільки коштує: 350-800 гривень

Вистава "Ісіда в Таврії"

Вистава "Ісіда в Таврії".
Вистава "Ісіда в Таврії". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Жінка їде в старенькій "Таврії" на окуповані р*с*янцями території. Часом вона бере пасажирів і слухає їхні історії, а часом - лишається на самоті з дорогою і думками.

Небезпека війни і щасливі спогади з минулого. Нестримна лють на ворогів і жага до життя. Її біль відчутний на дотик, а її енергія та сила кохання надихають інших.

Вона лікарка, волонтерка чи, може, військова? Ким тільки не вважають цю жінку її пасажири. Звісно, ніхто з них не знає, що звати її Ісіда і що вона їде дорогами війни заради коханого Осіріса...

Прадавній єгипетський міф про богиню, що воскресила свого коханого чоловіка, на диво близький нам, сучасним українкам та українцям, які щодня хвилюються за своїх рідних, рятують і захищають їх. Які щодня виборюють своє священне право жити щасливими на рідній землі.

Де: Театр молодого глядача (театр Молоді)

Коли: 30 травня, 16:00

Скільки коштує: 100 гривень

Вистава "Мільйон за дружину"

Вистава "Мільйон за дружину".
Вистава "Мільйон за дружину". Фото: teatrmolodi.zp.ua

Вистава "Мільйон за дружину" поставлена за п'єсою "Циліндр", яку написав видатний італійський драматург, актор і режисер Едуардо Де Філіппо. Комедія захоплює цікавим сюжетом, непередбачуваністю ситуацій, оригінальними характерами героїв і чудовим, вражаючим гумором. Події вистави відбуваються в бідному кварталі Неаполя. Дві подружні пари вигадали, як можна легко заробити гроші. Кожен день чарівна красуня Рита, вмиваючись на відкритому балконі, заманює клієнтів і, отримавши від них плату, в самий пікантний момент пред'являє їм... Кого? Ви навіть уявити не можете, кого вони бачать, але їх бажання зникає вмить і про гроші вони навіть не згадують. Несподівано і дотепно! А якщо раптом щось піде не заплановано, наприклад, клієнт, захоче повернути свої гроші, то на допомогу Риті приходить Агостіно Мускарьело у циліндрі! Причому тут циліндр? О, ви не розумієте, циліндр вирішує всі людські проблеми. І все ж таки одного разу все пішло не як зазвичай. На вас чекають "неаполітанські" пристрасті, неймовірні події і несподівані розв'язки. Все дуже комічно в цій дотепній виставі, але не так весело, як би всім хотілося.

Де: Запорізький академічний обласний театр юного глядача

Коли: 31 травня, 16:00

Скільки коштує: 100-250 гривень

Гонки на трасі картодрому - "Monaco"

Гонки на трасі картодрому - "Monaco".
Гонки на трасі картодрому - "Monaco". Фото: facebook.com/kartingzp

Картинг-центр "Монако" розміщується в закритому приміщенні з обладнаною та захищеною гоночною трасою в Шевченківському районі. У картинг-центрі представлені електрокари та бензинові карти, є зона відпочинку. Час для великої компанії потрібно забронювати заздалегідь.

Площа картодрому – 2200 квадратних метрів, довжина траси - 350 метрів. Траса обладнана системою хронометражу KartChrono. Після заїзду кожен відвідувач дізнається про свої показники, час проходження кола та інше. Карти мають максимальну швидкість – 75 км/год.

Де: вулиця Авраменка, 2 (вулиця Вороніна, 1Б) 

Коли: понеділок-п'ятниця з 12:30 до 21:00, субота та неділя з 11:00 до 21:00.

Скільки коштує: від 130 гривень за 10 хвилин

Запис за номер телефону: 0682401010.

Виставка ретро-автомобілів

Виставка ретро-авто у Запоріжжі.
Виставка ретро-авто у Запоріжжі. Фото: zaporizhzhia.city

Цей приватний музей є одним із найбільших в Україні. Тут можна подивитися на ретроавтомобілі, мотоцикли, військову техніку, дитячі коляски. До речі, цікаво буде не лише любителям автомобілів, а й тим, хто хоче зробити круті фотографії. Застрибувати в салони або фоткатись на капоті вам, звичайно, не дозволять. Але поряд з експонатами можна. А ще на вході стоїть синій кабріолет, в який можна залізти та уявити себе акторкою якогось крутого фільму з минулого століття.

Де: Фаетон, музей ретро автомобілів

Коли: щодня з 09:00 до 17:00

Скільки коштує:

  • дорослий квиток – 200 гривень
  • дитячий квиток – 100 гривень
  • індивідуальна екскурсія – 300 гривень
  • дітям до 6 років, ветеранам та учасникам бойових дій вхід безкоштовний.
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах