У ДПСУ розповіли, що зміниться при перетині кордону з 18 травня

У ДПСУ розповіли, що зміниться при перетині кордону з 18 травня.

У ДПСУ розповіли, що зміниться при перетині кордону з 18 травня. Фото: facebook.com/DPSUkraine

Події
17 травня 12:03

З суботи, 18 травня, у чоловіків від 18 до 60 років при перетині кордону будуть перевіряти наявність військово-облікового документу.

Як повідомили в Держприкордонслужбі, ця категорія людей за новими нормами законодавства зобов’язана мати при собі військово-обліковий документ разом з документом, що посвідчує особу, та пред’являти їх за вимогою прикордонника у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та в пунктах пропуску через державний кордон України.

Крім того, громадяни крім паспортних документів повинні мати також підтверджуючі право на виїзд документи. Вони повинні надати військово-обліковий документ з інформацією про звільнення від мобілізації, або виключення з військового обліку за станом здоров’я.

Це, зокрема, стосується таких категорій осіб:

  • заброньованих на період мобілізації та на воєнний час;
  • визнаних відповідно до висновку військово-лікарської комісії непридатними до військової служби за станом здоров’я;
  • на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;
  • які самостійно виховують дитину;
  • які мають дитину (дітей) віком до 18 років і чоловіка (дружину), який (яка) проходить військову службу за одним із видів військової служби;
  • а також інші категорії осіб, визначені ст.23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Хто має мати підтверджуючі право на виїзд документи.Хто має мати підтверджуючі право на виїзд документи. Фото: dpsu.gov.u

Це не стосуватиметься категорій громадян, зазначених в окремих пунктах Правил перетинання державного кордону громадянами України. До таких відносяться:

  • особи з інвалідністю;
  • ті які супроводжують осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю;
  • водії, що здійснюють перевезення медичних вантажів та гуманітарної допомоги, здійснюють міжнародні перевезення вантажів та пасажирів;
  • визначені особи за окремими посадами та державної служби, працівники підприємств залізничного транспорту і які відносяться до морської та авіаційної галузі тощо.         

Хто може не мати підтверджуючі право на виїзд документи.Хто може не мати підтверджуючі право на виїзд документи. Фото: dpsu.gov.u

 Порядок виїзду зазначеної категорії осіб залишається незмінним.

Важливо: з 18 травня перевірка підстав щодо надання військовозобов’язаним відстрочки від призову під час мобілізації та її оформлення здійснюється ТЦК та СП. Тому при плануванні виїзду з України рекомендують попередньо уточнити свої дані у ТЦК та СП і внести інформацію про отримання відстрочки у свій військово-обліковий документ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах