Чоловік з Енергодара корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі

Чоловік з Енергодара корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі.

Чоловік з Енергодара корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі. Фото: Interior Ministry of Ukraine/REUTERS

Події
14 травня 14:45

27-річний зрадник через пів року після окупації Енергодара переїхав до Одеси та почав працювати на ФСБ.

Як повідомили у Службі безпеки України, Уродженець Енергодару виїхав до Одеси через півроку після окупації його рідного міста. 27-річного чоловіка завербували до ворожого угрупування агентури РФ, яке за гроші "зливало" інформацію про наслідки ударів та коригувало подальші атаки по Україні. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, зловмисник видав окупантам дані про подвійний ракетний удар по Одесі 15 березня, коли ворог випустив ракети "Іскандер" спочатку по житловому кварталу, а потім поцілив у те саме місце, коли там працювали рятівники, медики та журналісти. Після "прильоту" зловмисник обходив місце влучання та фіксував усі наслідки. Цю інформацію він передав до ФСБ, зазначивши орієнтовну кількість жертв.

Чоловік з Енергодара корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі.Чоловік з Енергодара корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі. Фото:

Окрім цього, він також брав участь у підготовці повітряних ударів по лікарнях, підрозділах ДПСУ, Національної гвардії та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

В телефоні зрадника правоохоронці знайшли численні переписки зі співробітниками фрб росії. Наразі підозрюваний перебуває під вартою, йому загрожує довічне увʼязнення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах