Військовий із Запорізької області отримав медаль від Головнокомандувача ЗСУ Сирського

Військовий із Запорізької області отримав медаль від Головнокомандувача ЗСУ Сирського.

Військовий із Запорізької області отримав медаль від Головнокомандувача ЗСУ Сирського. Фото: facebook.com/ZaporizkiyOblTCKtaSP

Події
13 травня 17:24

Медаль "Захиснику України" отримав військовослужбовець 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи Олександр Ковальський. Нагороду йому особисто вручив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Військовий Ковальський народився та виріс у селі Шевченкове, що у Запорізькій області. Він вступив до лав ЗСУ восени 2022 року, брав участь в обороні міста Бахмут, де мав низку успішних операцій. Про це повідомляють у Запорізькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За час служби Олександр неодноразово виконував бойові завдання на найгарячіших напрямках східного фронту та брав участь в обороні Бахмута. Навесні цього року, під час наступу окупаційних військ на опорний пункт батальйону, старший солдат Ковальський влучно поцілив з РПГ-7 у ворожу бронетехніку.

- Під шквальним вогнем противника Олександр мужньо боронив позицію та прикривав евакуацію поранених військовослужбовців свого підрозділу. Завдяки вмілим та професійним діям бійця, було знищено БТЛБ (багатоцільовий транспортер-тягач легкий броньований) окупантів разом з екіпажем та зупинено наступ ворога, - йдеться в повідомленні.

Олександр Ковальський отримав медаль за особисту мужність і героїзм, проявлені під час виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя.

Військовий із Запорізької області отримав медаль від Головнокомандувача ЗСУ Сирського.Військовий із Запорізької області отримав медаль від Головнокомандувача ЗСУ Сирського. Фото: facebook.com/ZaporizkiyOblTCKtaSP

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах