У Запоріжжі презентували книжку та мультфільм про наше місто

Сергій Жадан та Ірена Карпа презентуваои книгу та мультфільм про Запоріжжя.

Сергій Жадан та Ірена Карпа презентуваои книгу та мультфільм про Запоріжжя. Коллаж: zp.vgorode.ua

Події
10 квiтня 13:37

В запорізькому укритті презентували вишукану "абетку" та мультфільм про наше місто.

Нещодавно в Україні стартував проєкт "Книга-мандрівка. Міста" - патріотична серія розповідей про українські міста, яка реалізується одночасно у двох форматах: мультфільми та книжки. Про це повідомили у Незламному хабі Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Друкованою частиною проєкту займається "Видавництво Старого Лева". Авторами текстів стали відомі українці, зокрема Ірена Карпа та Сергій Жадан.

Вже відбулись прем’єри мультфільмів та презентацій книг про Харків, Чернігів та Миколаїв. А вчора, 9 квітня, і про наше незламне та волелюбне Запоріжжя, місто за порогами Дніпра, яке не змогли приборкати ні вогнем, ні блекаутами. Презентація відбулась у просторі-укритті "Незламномний хаб".

До речі, на ютуб-каналі "Книга-мандрівка. Україна" вийшла серія мультфільму про Запоріжжя.

- Автори - Ірина Тараненко, Марта Лешак, Марія Воробйова, Вадим Єрченко - пройшлися місцинами, де колись полював на ворожих "мишей" Самійло Кішка і на крилах перемоги мчали козацькі чайки. А потім створили вишукану абетку про Запоріжжя. Кожна літера - це ДНК міста, унікальна риса, без якої немислима його сучасна "аватарка", - розповіли у Незламному хабі.

За словами авторів, "Книга-мандрівка. Запоріжжя" складається з 33 слів, які міцно асоціюються з містом. Команда проєкту намагалась використовувати як відомі широкому загалу слова, такі як ДніпроГЕС, так і менш відомі, як, наприклад житловий масив "Бомбей".

Фото: facebook.com/read.and.travel Фото: facebook.com/read.and.travel

- У часи війни, коли кожен наш день сповнений тривогою та неспокоєм, книги стають справжнім світлом в темряві. Вони не лише розважають та навчають, але й дарують можливість дізнатися нашу історію або зайвий раз пригадати ті її факти, які могли стертися з пам’яті. Сьогодні, коли Запоріжжя майже щодня опиняється під обстрілами й дійсно є одним з прифронтових міст, які прикривають собою нашу країну, ми дійсно потребуємо більше україномовного та україноцентричного контенту, - зазначив модератор презентації та керівник "Крафтові музеї Запоріжжя" Михайло Мордовський.

Проєкт "Книга-мандрівка. Міста" створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри" (UCBI).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах