Ймовірно, спричинений обстрілом ДніпроГЕС: у затоці Дніпра виявили мор риби

Ймовірно, спричинений обстрілом ДніпроГЕС: у затоці Дніпра виявили мор риби.

Ймовірно, спричинений обстрілом ДніпроГЕС: у затоці Дніпра виявили мор риби. Фото: freepik.com

Події
08 квiтня 13:43

У Запоріжжі в районі урочища "Вирва" фіксують мор риби. У пробах води виявили відхилення від норми. 

Як повідомила Держекоінспекція Південного округу, у затоці старого річища річки Дніпро виявили загиблу рибу. Інспектори здійснили відбір проб води.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Визначено, що розчинений кисень складає 3,84 мг/дм3, при нормі не менше 4 мг/дм3, а водневий показник - 9,17 од. pH, при нормі 8,5 од. pH.

Ймовірно, спричинений обстрілом ДніпроГЕС: у затоці Дніпра виявили мор риби.Ймовірно, спричинений обстрілом ДніпроГЕС: у затоці Дніпра виявили мор риби. Фото: facebook.com/stateecoinspsouthcircle

Ймовірно, спричинений обстрілом ДніпроГЕС: у затоці Дніпра виявили мор риби.Ймовірно, спричинений обстрілом ДніпроГЕС: у затоці Дніпра виявили мор риби. Фото: facebook.com/stateecoinspsouthcircle

У Держекоінспекції зазначили, що вода з водневим показником 9,17 pH вважається лужною, що може свідчити про підвищену концентрацію основних речовин у воді, таких як гідроксиди. Це може бути викликано викидами, які були спричинені ворожими ударами по Дніпровській ГЕС.

Плавуни активно гинуть внаслідок обстрілу Дніпровської ГЕС. У воді наразі фіксують недостатній рівень кисню та велику кількість токсин. Мертві особини передають інфекцію, а та у свою чергу активно розповсюджується далі.

Лабораторія проводить додаткові дослідження води з річки Дніпро. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах