Існує загроза повторних ударів: у Запоріжжі наразі не будуть відновлювати ДніпроГЕС

В поліції показали наслідки ворожих обстрілів Запорізької області.

В поліції показали наслідки ворожих обстрілів Запорізької області. Фото: zp.vgorode.ua

Події
04 квiтня 11:59

У Запоріжжі після масованох атаки РФ по греблі ДніпроГЕС зруйнована ГЕС-2 та частково ГЕС-1. Фахівці запевняють, що піде багато часу на відновлення, але наращі краще ГЕС не відновлювати, бо існує велика загроза повторних ударів росіян.

Нагадаємо, що 22 березня російські окупаційні війська завдали 8 ракетних ударів по греблі. Тоді загинув водій тролейбусу, який знаходився на ДніпроГЕС. Ще батько із донькою загинули внаслідок ударів по приватному житловому сектору.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами гендиректора компанії "Укргідроенерго" Ігоря Сироти, за попередніми прогнозами компанії, на відновлення ДніпроГЕСу підуть роки.

Раніше повідомлялось, що є агрегати, які повністю з нуля потрібно виготовляти, а щоб виготовити агрегат такого плану, потрібно від 18 до 24 місяців. Плюс демонтаж та монтаж.

Також президент Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар у коментарі "Новинам Приазов’я" сказав, що ДніпроГЕС можливо відновити, але спочатку потрібно зважати на ризики повторних російських атак.

- Є два історичні прецеденти ураження ДніпроГЕСу в 1941 та 1943 роках. Там обсяг руйнацій був значно більшим. Тоді була зруйнована не тільки гідроелектростанція, але й гребля. Тому, в принципі, відновити уражену ГЕС-2 можливо. Утім, якщо ми говоримо про те, щоб відновити станцію до наступного осінньо-зимового сезону, то ні, цього, звичайно, не буде. Зараз її ніхто не відновить, оскільки загроза ударів зберігається, – розмірковує експерт.

При цьому голова Запорізької ОВА Іван Федоров в етері національного телемарафону новин заявив, що зараз експерти, підрядники, проєктувальники проводять повний аналіз збитків, завданих інфраструктурі. Тільки після цього можна буде приступити до відновлення спроможності генерувати електроенергію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах