МАГАТЕ підтримало резолюцію щодо негайного повернення ЗАЕС під контроль України

МАГАТЕ підтримало резолюцію щодо негайного повернення ЗАЕС під контроль України.

МАГАТЕ підтримало резолюцію щодо негайного повернення ЗАЕС під контроль України. Фото: t.me/energoatom_ru

Події
09 березня 13:43

7 березня Рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) більшістю голосів підтримала проєкт резолюції щодо ядерної безпеки, захищеності та гарантій в Україні.

Цей документ закликає Росію негайно повернути Запорізьку атомну електростанцію під контроль України та вивести з території захопленої станції російський персонал та військових. Про це повідомили в Міністерстві енергетики України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В резолюції також висловлюється серйозне занепокоєння нестабільним станом ядерної безпеки на ЗАЕС, особливо відсутністю кваліфікованого персоналу, прогалинами у проведенні планово-попереджувальних робіт, відсутністю надійних ланцюгів постачання, вразливим станом водопостачання, зовнішнього електропостачання та встановленням протипіхотних мін у буферній зоні між внутрішнім та зовнішнім периметром установки.

Міністр енергетики України Герман Галущенко вимагає від Росії негайного виконання вимог резолюції, а у разі відмови наполягатиме на посиленні санкцій проти країни-агресорки.

В Раді керуючих МАГАТЕ 35 країн. Україна отримала право голосу в цьому органі після 13-річної перерви.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах