У якому стані 21-річний військовий із Запоріжжя, який втратив ногу та пережив клінічну смерть

У якому стані 21-річний військовий із Запоріжжя, який втратив ногу та пережив клінічну смерть.

У якому стані 21-річний військовий із Запоріжжя, який втратив ногу та пережив клінічну смерть. Фото: Vgorode

Події
07 березня 10:29

У листопаді ми писали про 21-річного хлопця із Запоріжжя, який отримав тяжкі поранення у бою з опкупантами. Тоді захисник пережив клінічну смерть і втратив ногу. Vgorode з'ясував, у якому стані Юрій Сапіро зараз.

Увесь цей час молодий захисник був на лікуванні у Львові. Він почувається краще і його на візку вже вивозили на вулицю. На ногу він ще не встає, вона не загоїлася.

Як розказала нам мама Наталія, зараз сина перевозять зі Львова в реабілітаційний центр в Трускавець.

- Перебування в реабілітаційному центрі безкоштовне, годують жахливо, умови жахливі, навіть у туалет сходити неможливо, потрібні гроші на ліки знеболювальні та для загоєння ран, на гігієну, і обслуговування себе. Лікування триває, нога не загоюється, потрібні ліки для загоєння та знеболювання, треба ще пережити довгий шлях для відновлення, щоб стати на ноги і якось себе обслуговувати, – розповіла мама хлопця.

У якому стані 21-річний військовий із Запоріжжя, який втратив ногу та пережив клінічну смерть фото 1У якому стані 21-річний військовий із Запоріжжя, який втратив ногу та пережив клінічну смерть фото 1

Після завершення лікування у лікарні виплат вже не буде, тому сім'я потребує фінансової допомоги. Кожні 5-10 гривень зможуть допомогти, адже у 21-річного Юри є тільки мама, бабуся, молодші сестра та братик. 

Номер карток для допомоги:

4441111134502180 – мама Наталія Сапіро

Юрій Сапіро втратив ногу на війні -Юрій Сапіро втратив ногу на війні - фото надала Vgorode мама хлопця

Нагадаємо, Юрій пішов воювати в 20 років. Він служив у 95-й бригаді і був у Лимані, Бахмуті, Костянтинівці та Куп'янську. Трагедія сталася 10 листопада на Куп'янському напрямку. Близько восьмої ранку окупанти закидали українських бійців димовими гранами та почали атакувати за допомогою дронів. Юрій отримав поранення та втратив дуже багато крові. Хлопця дивом змогли винести звідти. Захисник пережив клінічну смерть: лікарі змогли реанімувати хлопця. Захиснику зробили операцію, одну ногу довелося ампутувати, на другій нозі зламана стопа. Юрій весь у осколкових пораненнях, має контузію. Родина Юрія живе у Запоріжжі на Бабурці – це мама, бабуся, 14-річна сестра та 7-річний брат. Мама хлопця фізично не може приїхати до сина через стан здоров'я, до Юрія їздить молодша сестра. 

Діагноз Юрія -Діагноз Юрія - фото надала Vgorode мама хлопця

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах