Гроссі планує зустріч із Путіним для обговорення Запорізької АЕС

Гроссі планує зустріч із Путіним для обговорення Запорізької АЕС.

Гроссі планує зустріч із Путіним для обговорення Запорізької АЕС. Фото: apnews.com

Події
04 березня 17:26

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі анонсував свій візит до Москви з метою зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення ситуації на Запорізькій АЕС. Візит заплановано на 5 березня.
 
Гроссі наголосив на важливості збереження діалогу "на високому рівні" з обома сторонами. Про це гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив сьогодні, 4 березня, під час прес-конференції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Глава агентства наголосив, що він уже дев'ять разів відвідував Україну, і зокрема чотири рази саму станцію.

Що стосується зустрічі з Путіним, то Гроссі наголосив, що для нього важливо мати можливість обговорити із Путіним деякі технічні моменти, оскільки гендиректор МАГАТЕ був на станції та обговорював деякі питання. 

Також Гроссі наголосив, що ситуація на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) продовжує залишатися нестабільною. Так, під загрозою перебуває як фізична цілісність через військові дії поблизу ЗАЕС, так і енергозабезпечення станції.. Адже за зовнішнім електропостачанням функціонує лише одна з двох ліній.

Так, голова МАГАТЕ наголосив, що у ці вихідні, наприклад, наша команда повідомила про посилення військової активності поблизу станції, а це означає, що фізична цілісність станції, звісно, перебуває чи продовжує бути під загрозою. Отже, це ситуація, яка розвивається з кожним днем.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах