У Запоріжжі 17-річних хлопців викликають до ТЦК

У Запоріжжі 17-річних юнаків викликають до ТЦК.

У Запоріжжі 17-річних юнаків викликають до ТЦК. Фото: unian.ua

Події
17 сiчня 18:02

У Запоріжжі до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) викликають хлопців, яким у рік приписки виповнюється 17 років.

Як повідомили у Запорізькому обласному ТЦК та СП, щороку, із січня по березень до призовних дільниць викликають, коли приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Це відбувається  відповідно до статті 14 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що приписка проводиться відповідними районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання. Приписка до призовних дільниць проводиться з метою взяття громадян на військовий облік, визначення їх кількості, ступеня придатності до військової служби, встановлення рівня освітньої підготовки, здобутої спеціальності і рівня фізичної підготовки.

Крім того, у період приписки допризовників вивчаються їх ділові, індивідуально-психологічні та моральні якості.

Зазначається, що органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, заклади освіти незалежно від підпорядкування і форми власності щороку у строки та в порядку, встановлені Кабінетом Міністрів України, зобов’язані подавати до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки списки громадян України, які підлягають приписці до призовних дільниць.

Керівники підприємств, установ, організацій та навчальних закладів, зобов’язані звільнити юнаків, яким необхідно прибути до призовної дільниці на необхідний час для проходження приписки, і забезпечити їх своєчасну явку до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У ТЦК додали, що приписці до призовних дільниць підлягають усі допризовники, які проживають на території району (міста), крім осіб, що відбувають покарання в установах виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.Усі громадяни, яким належить з’явитися для приписки до призовної дільниці, зобов’язані прибути у визначений для них час, маючи при собі документи, що зазначені в повістці.

Громадяни, які не отримали за будь-яких обставин особисту повістку, зобов’язані прибути до призивних дільниць, маючи при собі документи, що засвідчують особу. Для приписки до призовної дільниці громадяни України зобов’язані особисто прибути до відповідного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання та подати необхідні документи.

Перелік необхідних документів:

  • паспорт громадянина України (у разі наявності паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм мати довідку про реєстрацію місця проживання особи);
  • копію документа, що засвідчує реєстрацію особи у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (картка платника податків);
  • копію свідоцтва про народження;
  • копію атестата, диплома, свідоцтва, іншого документа про освіту;
  • довідку з місця роботи або навчання із зазначенням: для тих, хто працює, — посади, фаху, з якого часу працює; для тих, хто навчається, — курсу чи класу;
  • характеристику з місця роботи або навчання;
  • чотири фотокартки розміром 3  4 сантиметри (знімок без головного убору);
  • свідоцтва, посвідчення і довідки про одержання спортивних розрядів, про спеціальність, одержану в закладі освіти;
  • посвідчення водія (за наявності).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах