В Енергоатаомі розповіли, яких збитків завдали окупанти на Запорізькій АЕС

В Енергоатаомі розповіли, яких збитків завдали окупанти на Запорізькій АЕС -

В Енергоатаомі розповіли, яких збитків завдали окупанти на Запорізькій АЕС - фото: energoatom.com.ua

Події
16 сiчня 15:35

НАЕК "Енергоатом" попередньо оцінює заподіяну російськими окупантами Запорізькій АЕС шкоду у 30 мільярдів гривень, ще понад 167 мільярдів гривень становить недоотримана вигода української компанії внаслідок окупації найбільшою у Європі атомної електростанції.

- Недоотримана вигода через простій ЗАЕС у 2022 році становить 55 мільярдів гривень, у 2023 році - понад 112 мільярдів гривень. Остаточну ж суму збитків, завдану пошкодженням обладнання станції, можна буде встановити лише після звільнення ЗАЕС та реальної оцінки всієї заподіяної шкоди, - заявив виконуючий обов’язки голови правління АТ "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, повідомляє пресслужба компанії.

Котін нагадав, що від початку російської окупації ЗАЕС пережила вісім блекаутів, обладнання на станції продовжує деградувати, а український персонал працює під постійним тиском нелегітимного керівництва та представників "Росатома".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Водночас МАГАТЕ не контролює повною мірою ситуацію на станції, оскільки експертів не допускають до більшості її виробничих приміщень.

Він також наголосив, що після державної реєстрації акціонерного товариства “Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", Запорізька атомна електростанція незмінно залишається частиною компанії.

Котін сказав, що її майно передається до статутного капіталу так само, як і майно інших відокремлених підрозділів. Єдина відмінність полягає у тому, що незалежна оцінка майна ЗАЕС проводитиметься після повної деокупації Енергодара.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах