У Запоріжжі інженер комунального підприємства закупила понад 2 тисячі неякісних протигазів

У Запоріжжі інженер комунального підприємства закупила понад 2 тисячі неякісних протигазів -

У Запоріжжі інженер комунального підприємства закупила понад 2 тисячі неякісних протигазів - фото: kg.ua

Події
15 сiчня 17:55

У Запоріжжі інженер комунального підприємства прийняла на баланс протигази, термін експлуатації яких закінчився, через що вони втратили захисні властивості.

Як повідомили в ГУНП України в Запорізькій області, 56-річна службовиця одного з комунальних підприємств міста, нехтуючи своїми обов’язками, не перевірила термін експлуатації та прийняла від постачальника понад 2300 засобів індивідуального захисту неналежної якості. Після цього за платіжним дорученням підприємство перерахувало за товар грошові кошти.

За висновком судової товарознавчої експертизи термін придатності протигазів вийшов, і вони непридатні для використання. Таким чином комунальному підприємству Запорізької міської ради було завдано збитків на суму понад 2 мільйони гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Поліцейські повідомили фігурантці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частина 2 статті 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах