Росія вдарила по Запоріжжю ракетами С-400 та "Іскандер-М"

Росія вдарила по Запоріжжю ракетами С-400 та "Іскандер-М".

Росія вдарила по Запоріжжю ракетами С-400 та "Іскандер-М". Фото: t.me/kurtievofficial

Події
08 сiчня 15:21

Вранці 8 січня російські війська нанесли масований ракетний удар по обласному центру. У Запоріжжі зафіксовано 5 влучань. 

Як повідомив під час брифінгу в Медіацентрі очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко, ворог використав, ймовірно, ракети "Іскандер-М" та С-400.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Три удари прийшлися по інфраструктурних об'єктах, ще два - по відкритій місцевості.

Внаслідок удару пошкоджено приватні та багатоповерхові будинки, які розташовані поруч з місцем прильотів. Понівечені транспортні засоби.

Відомо про 5 постраждалих, один чоловік знаходиться у важкому стані із ампутаціями.

Всі постраждалі знаходяться в лікарнях, їм надається допомога.

Якщо ваша оселя зазнала ушкоджень, повідомляйте про це або фахівцям, які чергують у наметах міськради та в автобусах, або на 15-80 (зі стаціонарних) чи з мобільних (061) 787 15 80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80.

Нагадаємо, що ракети із ракетного комплексу "Іскандер-М" можуть містити касетні снаряди. Ці снаряди, якщо не вибухнули одразу, можуть розірватися будь-якої миті і можуть рознести навіть бетонні конструкції. 

А ракети ЗРК "С-400" - це в першу чергу комплекси протиповітряної оборони. Проте розробники передбачили можливість наносити удари окремими видами зенітних ракет по наземним цілям по заданим координатам.

Як повідомлялося, у Запоріжжі пролунало близько 5 вибухів. Ворог здійснив атаку крилатими та балістичними ракетами. Наразі відомо про влучання ракет у житлові райони - на відкриті території та поруч із будинками.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах