У Запоріжжі депутати не погодили повернути громаді земельну ділянку у сквері Дениса Тарасова

У Запоріжжі депутати не погодили повернути громаді земельну ділянку у сквері Дениса Тарасова.

У Запоріжжі депутати не погодили повернути громаді земельну ділянку у сквері Дениса Тарасова. Фото: facebook.com/OleynikVideographer

Події
23 грудня 2023 10:52

У Запоріжжі депутати вчергове не підтримали петицію щодо повернення земельної ділянки, яка розташована у сквері Дениса Тарасова (колишній сквер Яланського). Чиновники вирішили не розривати договір оренди, який знаходиться у фірми нардепа Володимира Кальцева з призначенням "під будівництво ТРЦ".

За словами автора петиції Володимира Ничипоренка, міськрада має повне право розірвати договір оренди земельної ділянки площею в 2,6 гектара, оскільки земельна ділянка не використовується за цільовим призначенням.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Компанія нардепа Володимира Кальцева "Ленд Дівелопмент" ще у 2009 році уклала договір оренди ділянок площею 3,7 гектара для розміщення багатофункціонального торговельно-розважального комплексу на перехресті вулиці Незалежної України та вулиці Вячеслава Зайцева (колишня вулиця Лермонтова). ТРК тут так і не побудували, але вирубали у сквері понад 500 дерев. Запорізькі правозахисники почали судитися з посадовцями через цю земельну ділянку. Судові спори продовжуються і по цей день.

Під час розгляду петиції посадовці мерії повідомили, що неможливо вилучити земельну ділянку для суспільних потреб, оскільки нібито все законно - цільове призначення визначено вірно, а в договорі оренди не було написано, що з часом модна повертати комунальну землю у власність, якщо орендар нічого не побудував, пише 061.

За словами заступниці начальника юридичного департаменту Олени Швець, відповідно до землевпорядної документації - це землі громадської та житлової забудови, а саме ТРЦ. Саме по собі використання земельної ділянки не за цільовим призначенням не може бути підставою для розірвання договору оренди, бо в договорі нічого про це не зазначено.

Депутати в сесійній залі зазначили, що їм зрозуміло, звідки взялося в громаді це незадоволення, а особливо після історії зі знищенням зелених насаджень, проте петицію в сесійній залі так і не підтримали.

Як раніше повідомляв Vgorode, рано-вранці 7 серпня 2018 року у сквері Яланського навпроти ТЦ "Україна" робітники будівельної фірми "Ленд Дивелопмент" почали пиляти дерева. До середини дня було знищено 500 дерев. Незважаючи на протести активістів та частини місцевих мешканців, міськрада видала забудовнику необхідні дозвільні документи. Інвестором проекту є запорізький політик Володимир Кальцев.

На місці скверу планувалося будівництво нового ТРЦ. Місцеві жителі та активісти не раз влаштовували акції за збереження скверу та протестували проти вирубки дерев. Запорожці домагалися відновлення та повернення скверу громаді близько 3 років.

Також ми раніше писали, що 5 січня 2021 року у сквері Яланського, мешканці міста висадили нові ялинки, облаштувавши "Різдвяну алею" з хвойних дерев.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах