РФ в Запорізькій області використовує проти захисників отруйний газ, – CNN

РФ в Запорізькій області використовує проти захисників отруйний газ.

РФ в Запорізькій області використовує проти захисників отруйний газ. Фото: pixabay.com

Події
19 грудня 2023 15:01

Російські окупаційні війська почали використовувати отруйний газ під час своїх атак у Запорізькій області.

Протягом попередніх тижнів на цьому напрямку зафіксували дев’ять інцидентів, повідомив СNN один із українських бойових медиків, ім’я якого не озвучили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, окупанти скидали їдкий легкозаймистий газ на українські позиції, що призвело до смерті одного з захисників. Постраждалі розповіли, що газ використовується для спричинення паніки та супроводжується обстрілом або атаками безпілотників.

Співробітник української розвідки повідомив, що речовина, яку використали росіяни, була різновидом газу CS (бойова отруйна речовина подразнювальної дії).

Відомо, що газ CS - це речовина для боротьби з масовими заворушеннями, також відома як сльозогінний газ, є хімічною сполукою, яка може призвести до тимчасової нездатності людей функціонувати шляхом подразнення очей, носа, рота, легенів і шкіри. Конвенція ООН про заборону хімічної зброї забороняє використання засобів боротьби з масовими заворушеннями під час війни.

Повідомляється, що протягом останніх місяців періодично надходять повідомлення про те, що російські солдати використовують газ на полі бою, але його використання навколо Оріхова виглядає "надзвичайно наполегливим".

Двоє солдатів, які пережили газову атаку, показали медичні висновки про те, що вони були отруєні.

- Спочатку я побачив дим. Ми вибігли з траншеї, і газ раптово загорівся. Окоп палав вогнем. Цей газ обпікає, засліплює, не можеш дихати, відразу стріляє в горло. У нас не було навіть секунди, – розповів український захисник.

Другий сказав, що вдихнути зміг лише двічі.

Чоловіки розповіли, що отримали тілесні ушкодження, включно з опіками та ранами на обличчі, а також у роті та горлі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах